De verkiezingsavond van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. (Foto: Fred Rotgans)
De verkiezingsavond van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. (Foto: Fred Rotgans)

Winnaressen Flevolandse Zakenvrouwen bekend

Algemeen

De drie winnaressen van de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het jaar 2021 zijn gisteravond bekendgemaakt. Alle winnaressen zijn afkomstig uit Almere. In de categorie ‘Manager’ is Liesbeth Bronkhorst (Stichting Stad & Natuur Almere) verkozen tot winnares. Zakenvrouw Phuong Nguyen (Okkerse & Schop Advocaten) behaalde de overwinning in de categorie ‘MKB’. Dorien Broerse (The Next Chapter) was de uitverkorene in de categorie ‘Zelfstandige Professional/eenmanszaak’ en mocht bovendien ook de publieksprijs in ontvangst nemen 

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. De jury, onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, maakte eerder dit jaar de genomineerden bekend. Hierna volgden voor de genomineerden pitchtraining, filmopnames en werden bedrijfsbezoeken ingepland. Gisteravond volgde de feestelijke ontknoping.

Intensief traject

De acht genomineerden hebben in de aanloop naar de verkiezingsavond een intensief traject doorlopen met pitchtrainingen, interviews en bedrijfsbezoeken. Tijdens de verkiezingsavond gaf de pitch die de zakenvrouwen moesten geven, de uiteindelijke doorslag voor de keuze van de jury. De jury bestaat naast Gerrit Jan Gorter uit Willeke Waller, Margret Huisman en Mariët Heestermans.

Verkiezing

De verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt sinds 2012 georganiseerd door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen om vrouwen zichtbaar een podium te geven. In de afgelopen jaren is de organisatie van de jaarlijkse verkiezing uitgegroeid tot een netwerk van ondernemende vrouwen waarvoor diverse activiteiten worden georganiseerd. Inmiddels zijn er 140 leden en is er een grote schare volgers op social media. Duovoorzitter Marcia Richardson: “Onze missie is door verbinding zakelijk zichtbaar worden om professioneel te groeien. Daartoe organiseren we verschillende activiteiten.”

Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen 

Om vrouwelijk ondernemerschap in Flevoland niet alleen onder de aandacht, maar ook in de spotlights te zetten, heeft het netwerk in 2012 een eigen verkiezing voor de Flevolandse zakenvrouw van het jaar opgezet. Gezien de diversiteit van het ledenbestand van het netwerk in drie verschillende categorieën, maar met één gezamenlijk, essentieel kenmerk: het gaat in alle gevallen om zakenvrouwen met pit. Vorig jaar werd de verkiezing geannuleerd wegens de coronapandemie.

Alle genomineerde zakenvrouwen van dit jaar. (Foto: aangeleverd)