Verkiezing Flevolandse Zakenvrouwen 2022 (Foto: Calina inc.)
Verkiezing Flevolandse Zakenvrouwen 2022 (Foto: Calina inc.)

Verkiezing Flevolandse Zakenvrouwen 2023 op Urk

Algemeen

De verkiezing voor de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt dit jaar op 9 juni georganiseerd bij de Koningshof op Urk. De sinds 2012 jaarlijks georganiseerde verkiezing is bedoeld om vrouwelijk ondernemerschap in de schijnwerpers te zetten en om vrouwen te laten zien dat zij een toponderneming kunnen draaien.

Er zijn, behalve het feit dat je vrouw bent en werkzaam bent in Flevoland, verder weinig eisen aan de deelnemers. Zowel zakenvrouwen als managers van alle leeftijden, uit verschillende culturen en uit alle industrieën of beroepen kunnen deelnemen aan de verkiezing.

Categorieën

Tijdens de verkiezing worden prijzen uitgereikt in drie categorieën; beste vrouwelijke zelfstandige professional van Flevoland, beste vrouwelijke mkb-ondernemer van Flevoland en beste vrouwelijke manager van Flevoland. In elke categorie strijden tenminste drie kandidaten om de winst.

Jury

Voor de verkiezing van 2023 bestaat de jury uit:

  • Gerrit Jan Gorter, burgemeester van Zeewolde – tevens juryvoorzitter
  • Annemarie Jorritsma, lid van de eerste kamer
  • Willeke Waller, manager marketing, communicatie en coöperatie bij Rabobank
  • Mariët Heestermans, trainer, adviseur en Loopbaancoach bij Werkstudio
  • Karin Gabor, duurzaam projectontwikkelaar, partner bij DGV Group

Aanmelding en voordracht

Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden voor de verkiezing. Een lidmaatschap bij de Vereniging Flevolandse Zakenvrouwen is niet vereist. De vereniging gaat ervan uit dat genomineerden die nog geen lid zijn zich naar aanleiding van de nominatie zich zullen aansluiten bij het netwerk.

Daarnaast is het ook mogelijk om een kandidaat voor te dragen. Door aanmelding, of in te stemmen met een voordracht, stemmen kandidaten in met de criteria voor deelname.

Jezelf aanmelden, of iemand voordragen, voor de verkiezing kan nog tot 1 maart via www.flevolandsezakenvrouwen.nl 

Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen

Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen ondersteunt en stimuleert vrouwelijk ondernemerschap in Flevoland. Zij dragen bij aan een actieve, experimenterende en baanbrekende werkwijze bij vrouwelijke ondernemers om zo weerbaarheid en veerkracht te bevorderen.