Afbeelding

Stichting Flevopenningen introduceert Pionierpenning

Algemeen

De stichting Flevopenningen introduceert dit jaar een nieuwe onderscheiding: de Pionierpenning. Deze wordt toegekend aan een bedrijf dat de belofte van de toekomst vertegenwoordigt volgens ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland en de gastgemeente van Flevopenningen, dit jaar Zeewolde. 

De uitreiking van de Pionierpenning vindt plaats tijdens het Flevopenningengala op 7 juni in Zeewolde. De toekenning komt voort uit een analyse op basis van een jaar bedrijfsbezoeken in de gemeente, uitgevoerd door wethouder economie Helmut Hermans van de gemeente Zeewolde en directeur Marco Smit van Horizon Flevoland. Hermans: “Fantastisch dat de eerste Pionierpenning tijdens het Flevopenningengala wordt toegekend aan een bedrijf in Zeewolde. Door deze erkenning hopen we niet alleen de winnaar een steun in de rug te geven, maar ook anderen te inspireren om te streven naar innovatie en duurzaamheid.” 

Marco Smit van Horizon Flevoland is enthousiast over het instellen van de Pionierpenning: “Flevoland heeft veel jonge bedrijven die met hun innovaties een positieve impact willen maken op de uitdagingen van de toekomst. Tegelijk werken zijn aan het toekomstig verdienvermogen van de regio. Met de nieuwe Pionierpenning zetten we elk jaar zo’n bedrijf in de spotlights, want hier moet Flevoland trots op zijn.”

Deze jaarlijks terugkerende penning is niet zozeer een prijs, maar een erkenning van veelbelovend potentieel. De toekenning richt zich op het ondersteunen en erkennen van een innovatief bedrijf. Een bedrijf dat een significante bijdrage levert aan één van de grote maatschappelijke transities, zoals de energietransitie, de voedseltransitie of de grondstoffentransitie, waarbij digitalisering fungeert als een extra versneller.

Ga voor meer informatie over het Flevopenningengala naar Flevopenningen.nl