Afbeelding
Maarten Delobel

Danny Damman verlaat Ziggo Dome voor onbekend avontuur

Algemeen

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit

Na 15 jaar als commercieel directeur aan het roer van de Ziggo Dome gestaan te hebben, heeft Almeerder Danny Damman onlangs aangekondigd het bedrijf per 1 oktober te gaan verlaten. Wat de ondernemer daarna gaat doen weet hij nog niet precies, maar Damman is in elk geval niet opzoek naar ‘een nieuwe uitdaging’. “Ik heb er een hekel aan als mensen dat vermelden als reden.” Doordat Damman altijd erg op de details zit weet hij elke dag wel een nieuwe uitdaging voor zichzelf en zijn team te verzinnen, daar heeft hij geen nieuwe baan voor nodig. 

Waarom Damman de Ziggo Dome dan gaat verlaten? Dat is een gevoelskwestie. Op LinkedIn vertelt de ondernemer dat hij graag werkt en leeft op gevoel en daarom deze keuze gemaakt heeft, zonder dat daar een rationeel argument aan ten grondslag ligt. Want, aldus Damman, “af en toe moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit”.

Nieuwe opties

Vanaf het moment dat Damman zijn vertrek aangekondigd heeft wordt hij overspoeld met reacties. In de eerste week kreeg hij al ruim 1800 reacties op zijn aankondiging. Damman is positief verrast door de grote hoeveelheid reacties. Het doet de Almeerder goed dat hij zoveel reacties krijgt. Vanuit allerlei, soms ook heel onverwachtse, hoeken ontvangt de ondernemer aanbiedingen voor nieuwe banen. De aanbiedingen stromen binnen, zowel via LinkedIn als via WhatsApp en telefonisch. Tijdens een telefonisch interview met Damman grapt de ondernemer dat hij een koffiezaakje zou moeten beginnen. “Als ik een koffiezaakje open en iedereen die koffie met mij wil drinken langskomt voor een bak koffie, en daarvoor betaalt en een fooitje achterlaat, dan is mijn eerste maandsalaris al betaald.”

Eten, drinken en emotie

Aan de buitenwereld kondigde Damman zijn vertrek aan via een bericht op LinkedIn. Intern, bij zijn collega’s bracht hij het nieuws heel anders. In overleg met zijn mededirecteuren bracht hij het nieuws na het bekend maken van de bestemming van het jaarlijkse personeelsuitje. Damman vervolgde deze mededeling door daar snel achteraan te vertellen dat dat zijn laatste uitje in dienst van de Ziggo Dome zou zijn en dat hij dat graag persoonlijk wilde toelichten tijdens de lunch na afloop van de bijeenkomst. Waarom tijdens de lunch? Eten, drinken en emotie gaan goed samen bij Damman. Tijdens deze lunch heeft Damman verder gesproken over zijn vertrek met iedereen die daar behoefte aan had. 

Waar doet Damman zijn ‘laatste kunstje’

Wat Damman vanaf oktober gaat doen is nog onduidelijk. De komende periode neemt Damman de tijd om zijn opties te bekijken en na te denken wat hij wil. De ondernemer wil een weloverwogen besluit nemen en niet overhaast in iets nieuws stappen. Des te meer omdat zijn volgende baan zomaar eens zijn ‘laatste kunstje’ zou kunnen worden na twaalf jaar Amsterdam ArenA en vijftien jaar Ziggo Dome. De kans is echter zeer groot dat hij in entertainment branche als zelfstandige actief zal blijven.

Wat ik zeker, op vrijwillige basis, ga doen is het realiseren van een mini Ziggo Dome in het Emma kinderziekenhuis. De Ziggo Dome werkt samen met Stichting Muziekids en Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis met als doel om ernstig zieke kinderen het maximale uit hun leven te laten halen. Wij willen muziek toegankelijk maken voor ieder ziek kind en dragen bij aan faciliteiten die het welzijn van zieke kinderen verbeteren, nu en in de toekomst.

“A goal is a dream with a deadline” Deze droom moet in 2026 gerealiseerd zijn. Dat zou de kers op de taart zijn in mijn carrière.

Tekst op basis van publicatie in Ziggo Dome Member Club Magazine door Mike van Damme.

Afbeelding