Afbeelding
AlmereZaken

Stad & Natuur draagt beheer ICT over aan Ultimum

Algemeen

Stichting Stad & Natuur Almere en Ultimum hebben de handen ineen geslagen en een handtekening gezet onder een drie-jarige overeenkomst. Hiermee is Ultimum de nieuwe ICT-partner die het volledige beheer van de ICT gaat verzorgen van de stichting. Stad & Natuur heeft vijftien vaste werkplekken voor medewerkers en acht locaties door heel Almere waar gasten kunnen genieten van de natuur. 

Om zich volledig te kunnen focussen op het beheren en programmeren van hun locaties en organiseren van diverse activiteiten, zocht Stad & Natuur een nieuwe ICT-partner die de zorgen rondom de ICT wegneemt. Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur zegt over de keuze voor Ultimum: “Stad & Natuur bestaat uit een bescheiden club medewerkers die verspreid zitten over onze verschillende locaties in Almere, van Kinderboerderij tot Natuurbelevingcentrum. Wij werken veel samen met allerlei partners, scholen en bewoners. Het is voor ons van belang dat de ICT goed werkt en dat we korte lijnen hebben met de partij die ons daarin ondersteunt. Dat Ultimum een Almeers bedrijf is, is voor ons ook een pluspunt.”

Wetgeving 

Ultimum is trots en enthousiast om het totale ICT-beheer voor Stad & Natuur te mogen overnemen. Als lokaal bedrijf zijn ze nauw betrokken bij Almere. Na de overname van de ICT-omgeving zullen er verschillende leuke projecten volgen om de omgeving van de locaties te optimaliseren. Zo zal er onder andere worden gekeken hoe de bezoekers van wifi kunnen worden voorzien. Gegevens worden veilig opgeslagen in een datacenter in Nederland zodat Stad & Natuur verder geen omkijken meer heeft naar haar ICT, en voldoet aan de laatste normen rondom de huidige wetgeving.