Liesbeth Bronkhorst en Jochgem van Dijk. (Foto: Fred Rotgans)
Liesbeth Bronkhorst en Jochgem van Dijk. (Foto: Fred Rotgans)

Stad & Natuur omarmt ondernemers met partnerprogramma voor natuurliefhebbers

Bedrijfsprofiel

Stichting Stad & Natuur zorgt voor een toegankelijke natuurbeleving in en rond de stad, voor alle Almeerders. Vanuit de overtuiging dat de natuur een positief effect heeft op de mens, roept Stad & Natuur Almeerders op om bijvoorbeeld thuis in de tuin, maar ook op bedrijventerreinen, tegels te vervangen voor groen. Op die manier werkt Stad & Natuur samen met de stad aan een groene en gezonde stad met voldoende biodiversiteit en een gezond ecosysteem met alle planten en dieren die daarbij horen.

Maar alleen daarmee realiseer je die groene, gezonde stad nog niet. Met een ondernemende aanpak en een divers activiteitenprogramma voor jong en oud werkt Stad & Natuur aan haar doelstelling om mensen met natuur en duurzaamheid te verbinden. De pijlers van het activiteitenprogramma van de organisatie zijn gericht op; natuurbeleving, natuureducatie en participatie. De organisatie streeft ernaar samen met de Almeerders vraagstukken op te lossen die gaan over een leefbare, gezonde en duurzame stad van de toekomst.

Locaties

Activiteiten van Stad & Natuur worden georganiseerd op verschillende locaties verspreid over de stad. Van natuurcentra de Kemphaan en de Oostvaarders tot de Schaapskooi, kinderboerderijen, het Almeerderstrand en niet te vergeten de Stad en Natuur bus.

Educatieprogramma’s

Naast de publieksactiviteiten voor Almeerders biedt Stad & Natuur uitgebreide educatieprogramma’s voor zowel basisonderwijs, voortgezet onderwijs als beroepsonderwijs. “Vorig jaar hebben we met Stad & Natuur bijna 25.000 leerlingen uit het Almeerse onderwijs bereikt met ons educatieprogramma,” aldus Liesbeth Bronkhorst, directeur-bestuurder bij stichting Stad & Natuur. Behalve educatie over, en enthousiasmeren voor, natuur wil Stad & Natuur kinderen ook inspireren om later een beroep in de groene sector te kiezen. “Energietransitie en circulaire economie zijn groeiende markten, we willen jongeren graag enthousiasmeren om ook de opleidingen te gaan volgen die ze tot beroepen in deze sector opleiden,” aldus Bronkhorst. Leerlingen kunnen de locaties van Stad & Natuur bezoeken, maar met de Stad en Natuur bus komt de organisatie ook naar de leerlingen toe.

De organisatie maakt sinds 2016 gebruik van de bus. Hoewel de bus nu nog rijdt op HVO synthetische diesel, gaat Stad & Natuur de bus verduurzamen en ombouwen tot een elektrische bus.

Partnerprogramma

Voor alle ondernemers die, net als stichting Stad & Natuur, de stad en natuur van Almere een warm hart toedragen heeft de organisatie haar partnerprogramma opgezet. Als partner van Stad & Natuur draag je bij aan een groener, gezonder en duurzamer Almere. De verschillende locaties van de organisatie worden hiermee ondersteund en natuurbeleving en -ervaring blijft toegankelijk voor alle Almeerders.

“Alle bedrijven die zich dit jaar aansluiten bij het partnerprogramma van Stad & Natuur doen automatisch mee met ons project ter verduurzaming van onze bus. Een gedeelte van de opbrengsten uit het partnerprogramma gaat naar dit project. Aan dit project gaan we veel aandacht besteden en daar willen we onze partners graag in meenemen,” aldus Jochgem van Dijk, accountmanager bij Stad & Natuur.

Voordelen

Naast de voordelen voor de stad biedt het Stad & Natuur partnerprogramma invulling aan de MVO activiteiten van bedrijven en de Social Return On Investment vraag bij aanbestedingen of opdrachten van de gemeente. Daarnaast helpt Stad & Natuur ondernemers om de Almeerse natuur te ontdekken, bijvoorbeeld door het organiseren van excursies of de mogelijkheid zakelijke bijeenkomsten te organiseren op één van de locaties van de stichting. Bovendien heeft Stad & Natuur de ANBI-status. Hierdoor genieten ondernemers die een bijdrage doen aan de organisatie, of zich aansluiten bij het partnerprogramma, belastingvoordelen.

Buizerd, bever, vos

Om aan te sluiten bij de behoeften van elke ondernemer heeft Stad & Natuur drie pakketten voor het partnerprogramma ontwikkeld. Allemaal gekoppeld aan een dier dat symbool staat voor een deel van de Almeerse natuur; de buizerd, de bever en de vos. Elk pakket biedt een eigen set voordelen voor bedrijven. Ook ontvangen ondernemers die zich aansluiten door middel van het bever- of vos-pakket een kunstzinnige houten maquette van de bever of vos, gemaakt door een Almeerse kunstenaar.

Meer informatie over het partnerprogramma van stichting Stad & Natuur? Kijk op www.stadennatuur.nl/partner of neem contact op met Jochgem van Dijk via 06 2875 3656 of jvdijk@stadennatuur.nl 

Stichting Stad & Natuur
Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere

www.stadennatuur.nl
info@stadennatuur.nl
036-5475050

De Stad en Natuur bus. (Foto: aangeleverd)