Wethouder Van Garderen (rechts) heeft bij Rabobank Almere en Ultimum een flyer overhandigd over de verduurzaming van de bus. (Foto: aangeleverd)
Wethouder Van Garderen (rechts) heeft bij Rabobank Almere en Ultimum een flyer overhandigd over de verduurzaming van de bus. (Foto: aangeleverd)

Stad en Natuur wil bus verduurzamen

Algemeen

Wethouder van Garderen ging afgelopen week op stap met de Stad en Natuurbus. Zij deed dit om het startschot te geven voor de verduurzamingscampagne voor de Stad en Natuurbus. De wethouder heeft bij Rabobank Almere en Ultimum een flyer overhandigd over de verduurzaming van de bus, om de organisaties op te roepen om mee te helpen de bus om te bouwen tot een duurzame educatieve voorziening op wielen. 

Stad & Natuur organiseert voor de gemeente Almere educatieve activiteiten voor leerlingen, studenten en gezinnen. Voor het vervoer van onder andere basisschoolleerlingen van en naar activiteiten en als workshoplocatie huurt Stad & Natuur sinds 2016 een iconische Amerikaanse schoolbus bij Almere Tours. Duizenden leerlingen en Almeerders gingen al met de Stad en Natuur bus en ontdekten de natuur in Almere en omgeving. 

“Helaas is de Stad en Natuur bus een op biodiesel aangedreven bus. Daarom is het tijd om hem te verduurzamen” , aldus Stad & Natuur. “Een schone elektrische bus sluit beter aan bij de educatie over natuur, milieu en duurzaamheid en past beter bij onze missie: een positieve bijdrage leveren aan een groene, gezonde en duurzame stad.” 

Stad & Natuur wil de iconische bus graag ombouwen tot een duurzaam aangedreven bus. De financiering van dit project moet nog tot stand komen. Wethouder Hilde van Garderen roept het Almeerse bedrijfsleven op om mee te financieren. Lees de flyer voor meer informatie.