Barbara Versluis van Verzuimpartners. (Foto: Fred Rotgans)
Barbara Versluis van Verzuimpartners. (Foto: Fred Rotgans)

Verzuimpartners: uw rechterhand bij verzuim

Bedrijfsprofiel

Elke ondernemer kent het probleem: medewerkers die uitvallen, dreigen uit te vallen of zelfs langdurig ziek zijn. Een goede begeleiding is hierbij belangrijk, zowel voor de werknemers zelf als ook voor de ondernemer. Verzuimpartners kan u daarbij helpen. “Juist onze persoonlijke aanpak en korte lijntjes zorgen voor goede resultaten.”

Barbara Versluis is oprichter en eigenaar van Verzuimpartners. Oorspronkelijk gestart in Ameide, een klein dorpje aan de Lek, en sinds 1 oktober ook gevestigd in Almere aan de Veluwezoom. Ze vertelt hoe haar bedrijf anders omgaat met verzuim. “Wat voor ons bovenaan staat, is dat we korte lijnen hebben en veel contact met zowel de zieke werknemer als ook de werkgever. Bovendien bieden we een heel ruim pakket aan, waar er de mogelijkheid tot coaching en re-integratie wordt aangeboden.”

Snel contact

Versluis benadrukt dat Verzuimpartners met name voor het MKB een goede oplossing biedt. “Als je te maken hebt met arbodiensten kan het soms wel weken duren voor er het eerste contact wordt gelegd. Een medewerker die is uitgevallen, heeft dan nog niets gehoord. Dat is voor beide partijen niet prettig. Bij ons is er wekelijks contact. Er wordt echt persoonlijk gevraagd hoe het gaat en wat de prognose is. Vaak helpt deze persoonlijke aandacht, omdat er wordt geluisterd en daardoor wordt het inzichtelijker wat er nodig is om weer aan het werk te kunnen gaan.”

Verzuimpartners biedt naast de reguliere handelingen ook persoonlijke coaching aan

Persoonlijke Coaching

Verzuimpartners biedt naast de reguliere handelingen ook persoonlijke coaching aan. Denk hierbij aan een Burn-out coach, maar ook een verslavingscoach, voedingscoach en lifestyle coach behoort tot de mogelijkheden. Bovendien zijn de coachings beschikbaar door het hele land. “We hebben zelf momenteel zeven mensen vast in dienst, maar beschikken daarnaast over een poule van ongeveer 35 zzp’ers. Zij zijn inzetbaar op het moment dat het nodig is. En ook hierbij geldt: we handelen snel. Het snelle handelen zorgt er bewezen voor dat de verzuimduur korter is.”

Re-integratie trajecten

Soms is het niet meer mogelijk dat een werknemer in dezelfde functie terugkeert. Daarvoor heeft Verzuimpartners een Re-integratie-traject beschikbaar. Hierin werken ze al met grote spelers op de markt, zoals Holland Casino, Van Lanschot Kempen en Securitas maar ook verschillende kleinere bedrijven en anderen arbodiensten. Versluis: “ De arbeidsdeskundige begint altijd met kijken of er mogelijkheden zijn om in het huidige bedrijf een aangepaste of andere functie te krijgen. Als dat niet wenselijk of mogelijk is, dan gaan we met de werknemer op zoek naar een baan die wel passend is. Die aanpak is heel uitgebreid. Zo hebben we job-hunters in dienst die concreet helpen zoeken naar geschikte vacatures, en bieden we de mogelijkheid voor het ‘oppimpen’ van je CV. Een CV is een visitekaartje waarmee je binnenkomt, wij zorgen ervoor dat deze er op en top uitziet.”

Wij pakken de kansen die vaak blijven liggen

Daling verzuim

Uiteindelijk draait het allemaal om één ding: het verzuimpercentage in bedrijven te verlagen. Versluis: “Ondernemers laten vaak weten dat het verzuim maar niet daalt. Als je blijft doen wat je altijd doet, zal dat ook niet gebeuren. Wij pakken de kansen die vaak blijven liggen. En met succes, want wij hebben hetzelfde doel als de werkgever: zorgen dat medewerkers gelukkig en gezond aan het werk zijn. Bij ons kan dat al vanaf € 95,- per medewerker per jaar.”

Meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met Barbara Versluis.

Verzuimpartners
Veluwezoom 5
1327AA Almere


T: 085-8229400
M: info@verzuimpartners.nl
W: www.verzuimpartners.nl

Afbeelding