Kevin Verkerk, achter laptop, te midden van zijn collega's van Creditpartners. (Foto: aangeleverd)
Kevin Verkerk, achter laptop, te midden van zijn collega's van Creditpartners. (Foto: aangeleverd)

CreditPartners

Nieuwe Zaken

Elke editie stelt Almere Zaken een nieuwe ondernemer uit Almere voor. Wie is deze ondernemer en waarom is hij zijn of haar bedrijf juist in Almere begonnen? Deze keer spreken we met Kevin Verkerk van CreditPartners, een bedrijf dat MKB-ondernemers helpt met hun debiteurenadministratie. Almere Zaken ging met de ambitieuze Verkerk in gesprek over zijn motivatie om CreditPartners op te richten. 

Wat doet je bedrijf precies?

Kort gezegd ontwikkelen en maken wij unieke software, die ervoor zorgt dat bedrijven sneller en makkelijker betaald krijgen. Ons speciaal ontwikkelde software-pakket zorgt ervoor dat de ondernemer zelf geen omkijken meer heeft naar het factureren, maar tegelijk wel met zijn eigen huisstijl en tone of voice de facturatie kan regelen, zonder dat het hen zelf extra moeite kost. Het grote voordeel van onze software is tweeledig: het bedrijf krijgt zijn facturen sneller betaald krijgt en houdt ook nog eens tijd over om te doen wat hij het liefste doet: namelijk ondernemen.

Hoe ben je op het idee gekomen van CreditPartners ?

Met name door eigen ervaring. Het is als ondernemer ontzettend vervelend om achter je facturen te moeten aanjagen. Het zorgt al snel voor een verstoorde relatie, het laatste wat je juist wil met je klant, er gaat veel tijd in zitten en het is niet altijd het leukste onderdeel van de werkweek. Zelf een hele debiteurenadministratie opzetten is vaak te kostbaar, zeker als je bedrijf niet uit honderden medewerkers en klanten bestaat. Wij laten zien dat debiteurenbeheer weer leuk kan zijn. Juist omdat het efficiënt én effectief kan. Onze kracht is dat we met ons product zorgen dat klanten zo makkelijk mogelijk betalen. Dat betekent dat een bedrijf zelf de betaalmogelijkheden kan kiezen, zoals bijvoorbeeld een IDeal-link waarmee er in één klik betaald kan worden. Maar het is ook mogelijk om snel feedback te geven, als er bijvoorbeeld bezwaar is tegen een factuur. Als bedrijf wil je dat zo snel mogelijk weten, zodat het ook direct opgelost kan worden. Ook dat kan met ons systeem in één klik.

Op welke doelgroep richten jullie je?

Onze klanten zijn met name het MKB in Almere. Juist deze middelgrote en kleinere bedrijven hebben vaak geen debiteurenafdeling en geen software om de facturatie soepel te laten verlopen. Ze hebben daar simpelweg niet de middelen voor, zoals grootbedrijven dat wel hebben. Toch willen ze wel dat hun facturatieproces geoptimaliseerd en geautomatiseerd wordt, omdat het nu vaak een tijdrovend en niet altijd even succesvol proces is. Wij vullen precies dat gat op. Onze software ontwikkelen we zelf, zodat het altijd op maat gemaakt is voor een bedrijf. Alles kan aangepast worden aan de wensen van de onderneming. Bovendien nemen we deze feedback ook mee in updates, zodat we goed op de hoogte blijven van wat de wensen van de ondernemer zijn en daar ook daadwerkelijk iets mee doen.

Hoe ervaar je het ondernemersklimaat in Almere? 

Als je ergens goed kan ondernemen, is het wel in Almere. Er is een enorme gunfactor tussen Almeerse bedrijven onderling, dat is uniek in Nederland. Mensen geven hun opdrachten het liefst aan een lokale partij. Zelf werken we ook samen met Almeerse ondernemers. We hebben bijvoorbeeld nu een samenwerking gestart met Almere City FC, waarbij we ook voor deze partij een softwarepakket hebben waarmee ze slim en persoonlijk aan de slag kunnen. En natuurlijk zijn we ook lid van de businessclub van Almere City FC, waar we andere ondernemers spreken. Dat daarbij vaak een mooie partij voetbal wordt gespeeld, maakt het ondernemen alleen maar leuker. Het risico van vele lokale samenwerkingen is wel dat juist omdat het persoonlijk is, het soms ook lastig is om problemen bij facturatie bespreekbaar te maken. Men wil de goede relatie niet verstoren, begrijpelijk. Ook daar spelen we op in, want het één hoeft het ander niet in de weg te staan. Dat is waarom we alles zelf maken. De software, de website, de aanpassingen: alles wordt intern bij ons geregeld. Dat betekent dat we ook daadwerkelijk het meest ideale product kunnen afleveren. Er zijn in Nederland maar vier bedrijven die doen wat wij doen. En wij zijn dan weer uniek in de combinatie van automatisering en persoonlijk contact. Automatisering waar het kan, en persoonlijk waar het nodig is.

Waarom ben je juist in Almere gaan ondernemen?

Ons bedrijf lijkt op Almere. Daarmee bedoel ik, dat wij ook jong zijn, brutaal zijn, persoonlijk zijn, maar zeker ook serieus en zakelijk. Iedereen uit Almere weet hoe het is om te moeten verdedigen dat je uit Almere komt, dus je moet wel staan voor wie en wat je bent. Dat doet CreditPartners ook. Ambitie is onze drijfveer, en dat komt goed van pas in een groeiende stad als Almere. We durven vooraan te gaan staan en te zeggen waar we trots op zijn.

Benieuwd naar de diensten van CreditPartners: Kijk voor meer informatie op de website: www.creditpartners.nl

Ook in aanmerking komen voor deze rubriek? Stuur een korte pitch met wie je bent en wat je doet naar: redactie@almerezaken.nl o.v.v. Nieuwe Zaken.