(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

VBA zet netwerkbijeenkomst Veluwsekant op de agenda

Partnernieuws

“Als je elkaar niet kent, is het lastig elkaar te helpen of iets te gunnen”. Wij spraken Sandra Schulze, VBA-lid en mede-initiatiefneemster en -organisator van de ‘burenborrel’ op bedrijventerrein Veluwsekant. Een borrel die als doel heeft bedrijven op dit bedrijventerrein met elkaar te verbinden.

Tot voor kort was Sandra met haar voormalig bedrijf zelf gevestigd op de Veluwsekant. Zij constateerde enkele jaren geleden iets wat vele ondernemers wellicht herkennen: je arriveert ’s ochtends bij je bedrijfspand zonder iemand tegen te komen en gaat er ’s avonds in alle anonimiteit weer weg. Dat moet anders, bedacht Sandra. Ze deelde haar idee met wat mensen om zich heen en zo organiseerde zij omstreeks 2017 met enkele andere enthousiastelingen de eerste burenborrel bij Sligro Almere. Nu, enkele jaren later en een hele coronaperiode ertussen, vond Sandra dat het tijd werd om de burenborrels nieuw leven in te blazen. Zodoende benaderde ze wederom Sligro Almere, waar inmiddels Johan Oud vestigingsdirecteur is. En ook hij had oren naar het initiatief.

Samen voor schoon, veilig en heel

Het leren kennen van je buren is niet alleen gezellig, het levert méér op! Als je elkaar kent, dan voel je ook meer de behoefte om er samen de schouders onder te zetten om het terrein waar je bedrijf gevestigd is schoon, veilig en heel te houden. Sandra geeft aan dat zij en Johan en enkele andere betrokken ondernemers van Veluwsekant met enige regelmaat in gesprek zijn met de Werkgroep Veilig Ondernemen (WVO) om deze speerpunten te waarborgen. Bij de WVO werken ondernemers, politie, brandweer, de gemeente, Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere (SBBA) en de VBA samen om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Een onveilige omgeving zorgt immers voor schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. “In dit kader is het van groot belang dat buren elkaar regelmatig spreken, want hoe meer je elkaar spreekt, hoe meer je weet wat er gebeurt in je ‘eigen wijk’ en hoe meer je je verantwoordelijk voelt om ‘jouw wijk’ veilig en schoon te houden, aldus Sandra.

VBA netwerkbijeenkomst Veluwsekant op 16 november

Afgelopen juni werd in samenwerking met de gemeente weer de eerste burenborrel op de Veluwsekant sinds jaren georganiseerd. En met succes! Daarom staat de volgende netwerkbijeenkomst Veluwsekant, dit keer in samenwerking met de VBA, gepland op 16 november. Wederom bij Sligro Almere. “We hopen net als in juni op mooie kennismakingen” aldus Sandra. “Na de vorige bijeenkomst hebben verschillende ondernemers elkaar ‘gevonden’. Samen met de VBA is het nu tijd om het verder uit te rollen, met de intentie ieder kwartaal bij elkaar te komen. Naast netwerken en elkaar versterken zullen ook inhoudelijke gemeenschappelijke thema’s aan de orde komen en er mogelijkheden zijn om gezamenlijke initiatieven uit te rollen.”

Goed beheer van bedrijventerreinen

De VBA zet zich in voor een goed beheer van bedrijventerreinen en we organiseren met liefde activiteiten die jouw netwerk én jouw betrokkenheid bij de gemeenschap kunnen vergroten. Dus is jouw bedrijf gevestigd op bedrijventerrein Veluwsekant en wil je graag weten wie jouw buren zijn? Meld je aan via info@vba-almere.nl voor de ‘bedrijfs-en-iets-meer-borrel’, waarbij het niet uitmaakt of je wel dan geen lid van de VBA bent. Wij treden enkel op als verbinder. Tot 16 november!