Bedrijventerrein de Vaart. (Foto: gemeente Almere)
Bedrijventerrein de Vaart. (Foto: gemeente Almere)

Gemeente organiseert bijeenkomst ‘Energie op de Vaart’

Algemeen

In 2050 moet alle energie die we in Almere gebruiken afkomstig zijn van energiebronnen die hernieuwbaar zijn. Dat is afgesproken in het Klimaatakkoord. Om hieraan te voldoen zijn ook op bedrijventerreinen verschillende ontwikkelingen nodig op het gebied van energie en duurzaamheid. De gemeente Almere nodigt ondernemers op de Vaart daarom uit voor de bijeenkomst ‘Energie op de Vaart’ op woensdag 17 november. 

De Vaart is het grootste bedrijventerrein in Almere met vele bedrijven. Naast goede infrastructuur is duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel. Tijdens de bijeenkomst worden ondernemers bijgepraat over hoe de gemeente hen wil ondersteunen op het gebied van duurzaamheid. Wethouder Maaike Veeningen zal terugblikken en vooruitblikken en er kunnen vragen worden gesteld aan de aanwezige deskundigen, waaronder wethouder Duurzaamheid Jan Hoek, directeur Energie Expertisecentrum Flevoland Willem Enklaar, provincie Flevoland, de Omgevingsdienst en Synnovem. 

Ook wordt een aantal duurzame voorbeelden uit de praktijk gedeeld, waaronder het verduurzamingsproject Zonneparkeerplaats door Marian Mulder, directeur Mac3Park op de Vaart. Het programma wordt vanaf 17.00 uur afgesloten met een borrel en een bezoek aan de leveranciersmarkt. 

De bijeenkomst vindt woensdag 17 november van 16.00 tot 18.00 uur plaats bij Mac3Park aan de Bolderweg 2. Bij de ingang wordt gevraagd een corona QR-code te tonen, samen een identiteitsbewijs. Ondernemers die zijn gevestigd op de Vaart kunnen zich aanmelden via secretariaat@almere.nl.