‘De Vaart erin’ presenteert zich op 10 oktober

Algemeen

Glastuinbouwgebied De Buitenvaart en het industrieterrein De Vaart werken samen onder het motto De Vaart erin aan een duurzame toekomst. Er zijn momenteel al diverse concept-businesscases geidentificeerd die op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, aan ondernemers gepresenteerd worden.


De samenwerking tussen het industrieterrein en het glastuinbouwgebied is een initiatief van LTO Glaskracht Almere, Bedrijfskring De Vaart, Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA),Platform DGO / URGENDA (Duurzame Gebieds Ontwikkeling) en de gemeente Almere. De partijen zoeken samen naar duurzame samenwerkingsmogelijkheden van de bedrijventerreinen die zo dicht bij elkaar liggen, maar zo volstrekt anders zijn.
“We zijn inmiddels al flink op weg” zegt lector Gaston Remmers die namens Hogeschool CAH Vilentum (onderdeel van OSA) projectleider is. “Er begint beweging in te komen. De ondernemers zijn al op excursies geweest. Na de vakantie gaan we met diverse initiatieven nader aan de slag. Enerzijds is dat de warmte-koude opslag en de ontwikkeling van een biovergister. Het zou fantastisch zijn als we het gft-afval dat Almeerders inleveren kunnen gebruiken om biogas te produceren. Daar zitten echter nog flink wat haken en ogen aan.”
Ook zijn er ideeën in het kassengebied van ondernemers die willen beginnen met het kweken van bijvoorbeeld groente. “Ze zoeken daarvoor kasruimte om dit mogelijk te maken. Zo kunnen ze een eigen bedrijf opstarten. Studenten CAH Vilentum spelen daar ook een rol in.”
Tijdens de presentatie op 10 oktober kunnen ondernemers in Almere kennis maken met de plannen die er bestaan. Dat moet de afsluiting worden van de Dag van de Duurzaamheid . “We kunnen dan wat initiatieven presenteren en ondernemers kunnen aanhakenbij businesscases.”
Het exacte programma was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de presentatie wordt gegeven op het Mac3Park aan de Bolderweg.