Afbeelding

Bent u klaar om de switch te maken?

Partnerbijdrage

Vanaf 2024 zal duurzaamheid nog meer centraal staan in het bedrijfsleven dan ooit tevoren. Vanaf dan wordt u als ondernemer of organisatie namelijk verplicht om aan te tonen dat u duurzaam opereert en bijdraagt aan een betere toekomst voor onze planeet. U moet bijvoorbeeld bewijzen dat u duurzaam print. 

Printers, inktcartridges en papier kunnen aanzienlijke bronnen van afval en energieverbruik zijn. Duurzaam printen richt zich op het minimaliseren van deze impact door onder andere:

Efficiënt gebruik van papier: Dubbelzijdig printen, het vermijden van onnodige afdrukken en het gebruik van gerecycled papier zijn enkele manieren om papierafval te verminderen.

Energie-efficiënte printers: Het gebruik van energiezuinige printers en het uitschakelen van printers wanneer ze niet in gebruik zijn, helpt het energieverbruik te verminderen. Milieuvriendelijke printers verbruiken minder energie, hebben een lagere uitstoot en zorgen voor minder afval. Deze printers zijn naast duurzaam ook nog eens kostenbesparend.

Hergebruik en recycling: Het recyclen van gebruikte cartridges en toners en het hergebruiken van papier kan de hoeveelheid afval verminderen.

Digitaal archiveren: Het digitaliseren van documenten en het gebruik van elektronische opslag in plaats van fysieke documenten kan de behoefte aan afdrukken verminderen.

Hoe pakt u dit aan? 

Gelukkig staat u er niet alleen voor. L&N Document Solutions helpt u graag uw printpark zo duurzaam mogelijk in te richten. Daartoe kunt u gratis gebruik maken van onze duurzaamheidscheck. Klinkt dat interessant!? Laten we dan in gesprek gaan. Samen bekijken we de mogelijkheden. Op onze website treft u nog meer informatie aan over onze kennis en service om u te voorzien van de beste document solutions. Of bekijk de L&N Document Solutions organisatie in een notendop.

www.lndocumentsolutions.nl
Uw regio-adviseur: Kees Heutenik
06-33885050
kees@lnprinting.n