Botterrace Almere (Foto: aangeleverd)
Botterrace Almere (Foto: aangeleverd)

Doe mee met de Botterrace

Partnerbijdrage

Een avontuurlijk feestje met zakenrelaties of teambuilding. We rekenen op een zonnige septemberdag. Boven Almere Haven is het vaker mooier weer dan elders in de stad. Die dag is voor u, met 20 of meer botters een wedstrijd zeilen op het Gooimeer. U met uw botter en uw gasten. Onze burgemeester Hein van der Loo vaart op de Almeerse Botter AM1. Komt uw bedrijfsnaam dit jaar op de wisselprijs? Dan moet u wel eerst van hem winnen! Na de wedstrijd is er een netwerkborrel met prijsuitreiking.

Bekendheid & Business

Vele bedrijven, gemeentelijke afdelingen en instellingen doen mee. Ontvangst in een sfeervolle partytent met uitzicht op de botters, stap daarna aan boord van uw botter en het feest kan beginnen. Bij terugkomst wordt u muzikaal onthaalt en vindt er een prijsuitreiking en borrel plaats in de sfeervolle Haven. Met een drankje in de hand valt er veel bij te praten én nieuwe mensen te ontmoeten.

Botterrace 2023

De ruim 20 botters komen van voormalige oude stadjes van de Zuiderzee. Van Kampen tot Almere. De kunst is zeilend als eerste starten. Vaar samen op naar de startlijn. Wie rond de eerste boei? Bakboord heeft voorrang, kent u de regels al? De Schipper heeft de eindverantwoordelijkheid en houdt alles goed in de gaten. Vergeet onderweg de Quiz niet in te vullen, want ook dat is een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Uw hulp tijdens het zeilen wordt zeer gewaardeerd door de bemanning. Wilt u zelf aan het roer. Vraag het de schipper! Is actief meezeilen niets voor u en wilt u liever genieten van de sfeer op het water en de gezelligheid van uw collega’s of gasten, dan kan dat natuurlijk ook. Vandaag is het uw dag!

Natje en droogje

Vandaag wordt u verwend. Aan de havenkom bij de botters is een luxe ontvangst met koffie en thee. Aan boord van de botters is er een uitgebreide lunch en voldoende drinken. Voorafgaand aan de wedstrijd kan u een traditionele toast uitbrengen op een behouden vaart. Wilt u nog iets anders voor uw gasten, laat het ons weten, wij verwennen u graag. Om ongeveer 16 uur is de feestelijke prijsuitreiking door de burgemeester. Met uitgebreide borrel, hapjes en tap. Ardaan van de Kaasmakerij, Hendriks Visspecialiteiten en Slagerij Verhoef, bekende speciaalzaken in Haven laten u trots genieten van hun waren.

Word ook donateur van de AM1

De enige botter van Almere, een botter uit 1890 van én voor Almeerders! Help ons het Nederlands Cultureel Varend Erfgoed te behouden en steun de jaarlijkse kosten van het onderhoud van de AM1. Stichting Almeerse Botter heeft een status Culturele ANBI. Donaties aan een Culturele ANBI levert u een extra belastingvoordeel op. Vanaf een bijdrage van
€ 250,- krijgt u naamsvermelding op ons reclamebord op de kade en op onze website. Kijk voor meer informatie op onze website www.almeersebotter.nl/sponsoren. U kunt ook een e-mail sturen naar penningmeester@almeersebotter.nl of u kunt direct een donatie overmaken naar Stichting Almeerse Botter AM1 - NL06RABO0141984376.

Wij danken u voor uw steun!

Aanmelden voor Botterrace 2023