Jewel Soikromo. (Foto: Marco ter Beek)
Jewel Soikromo. (Foto: Marco ter Beek)

VacatureBOOST: Werving via online kanalen

Online marketing tips

De rustige zomerperiode zit erop en de meeste bedrijven geven weer vol gas. Afspraken met potentiële klanten, nieuwe stagiaires die starten. En heb je al een geschikte kandidaat gevonden voor je openstaande vacature? Niet!? 

Hoewel de zomer de ideale tijd is om talent te werven, is dit best lastig door de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Veel werkgevers hebben namelijk moeite met werven van personeel. Tegenwoordig is het in de competitieve wereld van werving en selectie niet langer voldoende om een vacature te plaatsen en wachten op de juiste kandidaten. Vacaturemarketing is de sleutel tot het aantrekken van de beste talenten. Daarnaast bieden online kanalen een schat aan mogelijkheden om je vacatures te boosten en je wervingsproces te optimaliseren.

Het sociale wervingsnetwerk

Social media platforms zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram zijn meer dan alleen maar plekken om te socializen. Het zijn krachtige tools voor vacaturemarketing. Geef je vacature een boost door dit op social media te plaatsen, zowel organisch als betaald. Zo vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van je vacatures, maar bereik je ook direct de juiste doelgroep. 

LinkedIn is specifiek gericht op professionals en de ideale plek om vacatures voor gekwalificeerde kandidaten te promoten. Met LinkedIn InMail ga je nog een stapje verder en kun je potentiële kandidaten zelf benaderen. 

Een geoptimaliseerde ervaring met eigen landingspagina’s

Het hebben van een speciale landingspagina voor vacatures kan de kandidaatervaring aanzienlijk verbeteren. Hier kun je niet alleen je openstaande posities tonen, maar ook extra informatie geven over je bedrijfscultuur, voordelen en de sollicitatieprocedure. Door de pagina te optimaliseren voor gebruiksvriendelijkheid en snelheid, vergroot je de kans dat kandidaten langer blijven en daadwerkelijk solliciteren. En dat wil je!

Bovenaan de zoekresultaten met Google Ads

Met behulp van Google Ads kun je jouw vacatures bovenaan de zoekresultaten tonen wanneer potentiële kandidaten relevante zoekopdrachten uitvoeren. Dit zorgt voor een directe zichtbaarheid en aantrekking van actieve zoekers. Door relevante zoekwoorden te gebruiken en relevante advertentieteksten te schrijven, kun je de juiste kandidaten aantrekken die op zoek zijn naar de wat jij aanbiedt!

Organische Vindbaarheid Versterken

Search Engine Optimization (SEO) is essentieel om ervoor te zorgen dat je vacatures organisch worden gevonden wanneer mensen relevante zoekopdrachten uitvoeren op zoekmachines zoals Google. Door strategisch gebruik te maken van relevante zoekwoorden in je vacatureteksten en het creëren van hoogwaardige content, kun je je ranking in de zoekresultaten verbeteren en meer organisch verkeer naar je vacatures trekken.

CRO: Optimaliseer voor Conversies

Conversion Rate Optimization (CRO) richt zich op het verbeteren van de conversieratio van je vacatures. Dit omvat het optimaliseren van de sollicitatieprocedure, het verminderen van onnodige stappen en het vereenvoudigen van het sollicitatieformulier. Hoe naadlozer en gebruiksvriendelijker het proces, hoe groter de kans dat kandidaten daadwerkelijk solliciteren.

Kortom, vacaturemarketing via online kanalen is een krachtige manier om je wervingsinspanningen te versterken. Door gebruik te maken van social media, eigen landingspagina’s, Google Ads, SEO en CRO kun je niet alleen de zichtbaarheid van je vacatures vergroten, maar ook de juiste kandidaten aantrekken en je wervingsproces optimaliseren. Denk strategisch na over hoe je deze kanalen kunt inzetten en zet een stap vooruit in het aantrekken van toptalent voor je organisatie.

Ga je aan de slag met vacaturemarketing?

Ben je na het lezen van deze column zo enthousiast geworden over vacaturemarketing, maar zou je hier nog even over willen sparren? Neem dan contact met op met ons door een mailtje te sturen naar social@sensmarketing.nl.

Dat was het voor deze keer. De volgende keer komt één van onze andere experts aan het woord. Houd onze columns in de gaten voor meer online marketing tips!

Jewel Soikromo

Social Media Marketeer
SenS Online Solutions