De Ad Sport is een tweejarige, afwisselende en praktijkgerichte opleiding die studenten opleidt tot leefstijlcoach. (Foto: aangeleverd)
De Ad Sport is een tweejarige, afwisselende en praktijkgerichte opleiding die studenten opleidt tot leefstijlcoach. (Foto: aangeleverd)

Windesheim start opleiding samen met Almere City

Partnernieuws

Hogeschool Windesheim Almere biedt vanaf september in Almere een nieuwe hbo-opleiding aan: de Associate degree opleiding Sport - Leefstijlcoach. De hogeschool gaat hierbij nauw samenwerken met Almere City FC. Beide instellingen hechten namelijk grote waarde aan gezondheid en leefstijlbevordering en willen structureel bijdragen aan de vitaliteit van Flevoland. 

Studenten van de opleiding krijgen twee dagen in de week les in het Yanmar Stadion van Almere City FC. In deze inspirerende omgeving kunnen zij gebruikmaken van alle topsportfaciliteiten. Daarnaast delen de performance coaches van de profclub tijdens gastlessen (bijv. fysiotherapie, diëtetiek, sportkunde) hun expertise met studenten. Ook verbindt Almere City studenten aan leden van de businessclub voor praktijkopdrachten. 

De Ad Sport is een tweejarige, afwisselende en praktijkgerichte opleiding die studenten opleidt tot leefstijlcoach. Deze hbo-geschoolde professional coacht mensen naar een gezonde(re) leefstijl. De leefstijlcoach kan in onze regio aan de slag op verschillende werkplekken: binnen zorg- en welzijnsorganisaties, bij de overheid als projectleider Leefstijl of in het bedrijfsleven als programmamanager Leefstijl. Studenten met talent voor ondernemen kunnen ook als ZZP’er aan de slag. Doorstroommogelijkheden zijn er ook: zo kan de leefstijlcoach na de opleiding bijvoorbeeld (versneld) instromen in het derde jaar van de bacheloropleiding Sportkunde. 

De Ad Sport-Leefstijlcoach start in september 2022 en is toegankelijk voor iedereen met een mbo- of havodiploma. De opleiding is bijvoorbeeld interessant voor mbo-studenten die de opleiding Sport en Bewegen hebben afgerond. De opleiding voorziet in twee maatschappelijke behoeften. Enerzijds bestaat de wens om meer mensen in de regio het plezier in én het nut van sport, bewegen en gezond leven te laten ervaren. Anderzijds stimuleert het de opleiding de doorstroom van studenten van het mbo naar het hbo.

Dynamisch programma

“De onderwijskundige- en vakinhoudelijke expertise van het docententeam van Windesheim, gecombineerd met de kennis, het netwerk én de prachtige, inspirerende accommodatie van Almere City FC zorgen ervoor dat talenten in onze regio tot bloei kunnen komen”, aldus Kees Stolwijk, directeur van Windesheim Almere. Samen met Almere City FC biedt Windesheim nieuwe studenten een actief en dynamisch programma aan waarin bewegen, een ondernemende houding ontwikkelen en inhoudelijke onderbouwing van leefstijlcoaching centraal staan.

Zoals algemeen directeur van Almere City, John Bes, het verwoordt: ,,Een topsportorganisatie is de ultieme uitdrager en aanjager van een gezonde levensstijl. Voor de studenten moet het straks enorm motiverend zijn om zichzelf in het hart van een dergelijke organisatie te mogen ontwikkelen. Ik weet in ieder geval wel dat als deze opleiding in mijn (studie)tijd had bestaan ik zeker geïnteresseerd was geweest.”