De medewerkers van de Flevo Kozijnenfabriek met in het midden eigenaren Radjesh en Geeta Ramkhelawan. (Foto: Fred Rotgans)
De medewerkers van de Flevo Kozijnenfabriek met in het midden eigenaren Radjesh en Geeta Ramkhelawan. (Foto: Fred Rotgans)

De Flevo Kozijnenfabriek: ‘Een kozijn is binnen een minuut gelast’

Interviews

Wie het pand van de Flevo Kozijnenfabriek binnenstapt, ziet direct dat dit een bijzondere zaak is. Aan de Steiger in Haven bevindt zich niet alleen het kantoor van het bedrijf, ook de kozijnen en deuren worden hier gemaakt in de eigen fabriekshal. 

Een uniek concept in Almere, en zelfs in de hele provincie. Geeta Ramkhelawan, de eigenaresse van het bedrijf dat ze zeven jaar geleden samen met haar man Radjesh oprichtte, vertelt: “Mijn man was altijd al werkzaam in de bouw, en handig met zijn handen. Maar hij wilde ook graag voor zichzelf beginnen. Eigenlijk waren we in de start een familiebedrijf. Zijn vader, neef en broertje werkten mee. Inmiddels bestaat het bedrijf uit zeven medewerkers, waarvan er twee voornamelijk in de buitendienst werken en de anderen met name bezig zijn met de kerntaak van het bedrijf: kozijnen maken.”

Beter van dienst 

Deze hoofdtaak gaat sinds kort een stuk sneller sinds de komst van de nieuwe lasmachine. “Voorheen werkten we, zoals de meeste bedrijven, met een twee-kops lasser. Dat betekent dat je twee kanten tegelijk kan vastlassen. Daarna draai je het kozijn om en doe je de andere helft. De nieuwe machine is een vier-kops lasser, dat betekent dat een heel kozijn of deur nu in één keer wordt gelast. En dat allemaal binnen nog geen minuut tijd. Onze productie kan daardoor enorm toenemen, waardoor we ook nog beter andere bedrijven van dienst kunnen zijn.”

Positief
Ramkhelawan legt uit dat niet alleen de kwaliteit dankzij de nieuwe lasmachine toeneemt, ook de kwaliteit van de kozijnen is verbeterd. “Bij lassen werkt het zo dat hoe strakker je het kan doen, hoe mooier het oogt. Doordat deze machine maar één keer hoeft te lassen, is de afwerker nog strakker. De deuren en kozijnen zijn dus niet alleen sneller klaar, ook ogen ze nog mooier. We krijgen van onze klanten al veel positieve reacties hierop.”

Contact
De Flevo Kozijnenfabriek werkt inmiddels al met een aantal vaste bedrijven samen in Almere en daarbuiten. Naast de particulierenmarkt, kunnen ze juist de zakelijke markt met de komst van de nieuwe machine nog beter bedienen. “De verhoging van de productiesnelheid zorgt ervoor dat we ook grotere aantallen kunnen verwerken. Mochten bedrijven geïnteresseerd zijn, dan kunnen ze natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.”

Flevo Kozijnenfabriek
De Steiger 128A
1351 AL Almere

T: 036 744 16 16
M:
info@flevokozijnenfabriek.nl

De nieuwe las-machine. (Foto: aangeleverd)
Afbeelding