Michiel Fischer, eigenaar van Studio34x. (Foto: Studio34x)
Michiel Fischer, eigenaar van Studio34x. (Foto: Studio34x)

Studio34x: verborgen parel op De Steiger

Interviews

In de rubriek Bijzondere Zaken laten we regelmatig een ondernemer aan het woord die met zijn of haar Almeerse onderneming in het oog springt. Deze keer spreken we met Michiel Fischer, de eigenaar van Studio34x. Een fotostudio op De Steiger in Haven, waar hij niet alleen zijn indrukwekkend grote ruimte verhuurt, maar ook lichtcursussen verzorgt, ook zelf nog regelmatig de camera ter hand neemt. 

Wat maakt Studio34x zo uniek?

We zijn een fotostudio waarvan je aan de buitenkant eigenlijk niet ziet wat zich binnen allemaal afspeelt. Onze locatie heeft een oppervlakte van 750 m2, wat voor Almere echt flink is. Ook hebben we, als een van de eersten in Nederland, een vaste zwarte wand, naast ook een vaste witte wand. En een draaischijf van 6 meter doorsnee. Ideaal voor bijvoorbeeld het fotograferen van oldtimers.

Hoe ben je op het idee gekomen van Studio34x? 

Oorspronkelijk kom ik uit de horeca, waar ik diverse banen heb gehad. Hard werken, maar gelukkig ook veel vakanties. Tijdens één van die vakanties besloot ik rigoureus te stoppen met het werken in het nachtleven. Ik begon toen een opslag voor een vriend die handelde in auto’s en andere grote artikelen op marktplaats. Daar was deze ruimte uitermate geschikt voor. Maar die auto’s moesten natuurlijk ook op de foto, zo ben ik me gaan verdiepen in fotografie en belichting. De draaischijf van 6 meter hebben we ook oorspronkelijk daarvoor gemaakt.

Hoe verliep het toen verder? 

Zodra mensen doorhadden dat we hier een mooie en grote locatie hadden, waarbij ook goede fotografie mogelijk is, kwamen de verzoeken om het pand te gebruiken vanzelf. En uit diverse hoeken, zo fotograferen we museumstukken, veel fashion, maar ook zijn hier verschillende videclips opgenomen.

Door de videoclips van diverse bn’ers rolden we steeds meer de televisiewereld inWat doet Studio34x op dit moment?

Door de videoclips van diverse bn’ers rolden we steeds meer de muziekwereld en het televisiewereldje in. Regelmatig werk ik met Talpa en IDTV. Zo ben ik ook betrokken geraakt bij het programma Het Perfecte Plaatje, waarbij hier mijn studio is gebruikt, maar ik ook meeging op pad om ter plekke lichtadvies te geven aan de kandidaten. Eigenlijk doe ik gewoon het flitslicht, en dan het fotograferen ondersteunen met flitsers wat mijn specialisatie is. Meerdere seizoenen heb ik dat gedaan, met ontzettend veel plezier. Ook in de studio zelf geef ik lichtcursussen aan fotografen of liefhebbers. En ik ben beschikbaar voor hulp en advies tijdens shoots van andere fotografen. Groot voordeel is dat ik hierbij inzetbaar ben precies zoals de klant dat wil. Ik kan me overal mee bemoeien indien gewenst, maar ook juist helemaal afzijdig blijven als de fotograaf in alle rust wil werken. Het pand is groot genoeg om onzichtbaar te zijn.

Mijn droom is om in een natuurgebied van Almere een paviljoen neer te zetten dat als creatieve broedplaats dientWat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ben nu 55 en ik merk dat ik steeds meer behoefte krijg aan wat rust en steeds meer de natuur wil opzoeken. De natuur werkt helend voor me en ik zie steeds meer hoeveel moois het buitenleven heeft te brengen. Mijn droom is om ergens in een mooi natuurgebied van Almere een groot paviljoen neer te zetten wat als creatieve broedplaats dient. En wat tegelijk ook te huur aangeboden kan worden, voor speciale gelegenheden. Midden in de natuur, met prachtig natuurlijk licht. In dit paviljoen wil ik niet alleen werken, maar ook wonen. Een heerlijke droom, maar tot het zover is, werk ik met veel plezier op De Steiger.

Voor meer informatie en contact: 

Studio 34x
De Steiger 33A
1351 AB Almere

info@studio34x.com
06- 2212 2006

www.studio34x.com

De draaischijf van 6 meter doorsnee is uitermate geschikt voor het fotograferen van auto's. (Foto: Studio34x)