Walther en Rick in hun Pa-Pa sweaters. (Foto: aangeleverd)
Walther en Rick in hun Pa-Pa sweaters. (Foto: aangeleverd)

Homostel lanceert kledinglijn om kinderwens te kunnen financieren

Interviews

Het is voor een homostel niet makkelijk om een gezinnetje te starten. Dat ondervinden ook Walther en Rick uit Almere. “Het valt niet mee om de juiste weg te vinden en het is bovendien een traject dat veel geld kost”, vertellen zij. Om hun kinderwens te kunnen financieren hebben zij hun eigen kledingmerk Pa-Pa gelanceerd. 

Walther en Rick leerden elkaar ruim acht jaar geleden kennen en wonen sinds zes jaar samen, waarvan de laatste twee jaar in een koopwoning in Almere. “Het is een mooi ruim huis met een heerlijke achtertuin en dicht bij veel natuur. Samen hebben we ook een lieve bruine labrador, Merlot”, vertelt het stel. Ze hebben allebei een baan in de zorg. Walther is persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg en Rick is anesthesiemedewerker in opleiding. “Nu wij zelf gesetteld zijn, krijgen we steeds meer de behoefte om een liefdevol gezin te worden.”

Kledingmerk Pa-Pa

Dit is niet alleen een moeilijk traject, maar kost ook nog eens veel geld. “Zo tussen de 50.000 en 100.000 euro. Een enorm bedrag dat niet zomaar even bij elkaar te sparen is. Zo is ons kledingmerk Pa-Pa ontstaan. Om onze droom te verwezenlijken verkopen wij kleding waarvan de volledige winst naar onze kinderwens gaat.”

Meer begrip

Tegelijkertijd hebben Walther en Rick een eigen site gelanceerd, waarop zij hun eigen verhaal doen en meer vertellen over de mogelijke trajecten, waaronder adoptie en draagmoederschap. Via de site kun je een donatie doen. Ook is er een webshop te vinden van hun kledingmerk Pa-Pa, met truien, T-shirs, broeken en accessoires. De kleding is van biologisch katoen, vegan en fair wear. “Naast het financieren van onze kinderwens, willen wij hiermee een platform creëren waardoor er meer aandacht en begrip komt voor homokoppels en hun kinderwens. En natuurlijk die van ons.” 

Meer informatie: pa-pa.net