Andrew Taylor, eigenaar Taylor Trainingen en het Inspiratie Pakhuis (Foto: aangeleverd)
Andrew Taylor, eigenaar Taylor Trainingen en het Inspiratie Pakhuis (Foto: aangeleverd)

Andrew Taylor: Taylor Trainingen

Eigen Zaken

“Passie, balans en een vliegplan, de formule voor succes”

Elke editie vraagt Almere Zaken een Almeerse ondernemer naar zijn of haar persoonlijke drijfveren. Deze keer gingen we in gesprek met Andrew Taylor, eigenaar van Taylor Trainingen en het Inspiratie Pakhuis. Taylor is zijn bedrijf Taylor Trainingen tien jaar geleden gestart, met als doel mensen op inspirerende manier te leren communiceren. “Denk bijvoorbeeld aan pitches, grote presentaties en netwerken.”

Wat doet Taylor Trainingen precies?

Met Taylor Trainingen geeft ondernemer Andrew Taylor richting aan de communicatie van een organisatie of ondernemer. “Maar wat ik lever, is niet kant en klaar. Ik lever een vliegplan, maar je moet daarna zélf vlieguren gaan maken om het echt onder de knie te krijgen. Ik zorg alleen dat je de goede kant uit vliegt,” aldus Taylor. De ondernemer vertelt dat hij vooral veel ondernemers, MKB+ en onderwijsinstellingen ondersteunt met behulp van trainingen, workshops en masterclasses over inspirerend communiceren. “Omdat zoveel mensen nog zoveel meer succes uit hun bedrijf kunnen halen en er nog zoveel ruimte voor verbetering is.” Tijdens een sessie besteedt Taylor aandacht aan zowel de inhoud als de vorm van een presentatie. “Als je een goed verhaal hebt maar het niet op je publiek over kunt brengen, dan werkt het niet. Maar andersom geldt hetzelfde, als je een goede presentator bent maar niets te vertellen hebt, dan gaat het ook mis. De inhoud en de vorm zijn beiden even belangrijk, dus besteden we ook aan beide evenveel aandacht.”

Passie en balans

Over zijn drijfveren en doelen is Taylor duidelijk. Anderen helpen om te inspireren, is zijn grootste drijfveer. “Toen ik tien jaar geleden startte met Taylor Trainingen was dat mijn grootste beslissing ooit, maar ook meteen de beste beslissing ooit. Het is fantastisch om mensen te zien groeien en anderen écht weten te bereiken met hun boodschap. Ik werk elke dag met zoveel passie en plezier, en kan mijn ei hier zo goed in kwijt. Dat komt natuurlijk doordat ik iets doe wat ik leuk vind, maar ook omdat ik altijd de balans tussen de verschillende aspecten van mijn leven in de gaten houd. Ik geniet van mijn werk, maar ook van mijn gezin, en van hardlopen.”

Toekomst

Natuurlijk heeft Taylor ook doelen voor de toekomst. “Op korte termijn wil ik gestaag blijven groeien. Het leven is een avontuur en ik wil van ieder moment zoveel mogelijk genieten. Als je alleen maar lange termijndoelen hebt, dan ben ik bang dat je niet van het hier en nu kan genieten, daarom vind ik het belangrijk om eerst van dit avontuur te genieten voordat ik weer nieuwe wegen insla.” Op de lange termijn wil de ondernemer graag verder groeien en ontwikkelen. “In de toekomst wil ik het liefst nog veel meer mensen helpen om inspirerende sprekers te worden. Als inspirerende spreker kun je jouw publiek tot verandering bewegen, door hen te enthousiasmeren en te inspireren. En geïnspireerde mensen kunnen de wereld verzetten. Een persoonlijk avontuur wat ik 100% voor ogen heb, is het aannemen van personeel, maar dat is echt iets voor de toekomst.”

Tips voor andere ondernemers

Ben je op zoek naar inspiratie? Vaak helpt het dan niet om te forceren. “Ik vind mijn inspiratie en nieuwe ideeën vaak tijdens het hardlopen, vaak ook samen met andere ondernemers, en juist niet wanneer ik alleen achter mijn bureau zit. Bezig zijn met anderen dingen, of op andere locaties zijn dan je kantoor, geeft ruimte voor nieuwe ideeën. Dit is ook één van de redenen waarom ik het Inspiratie Pakhuis graag verhuur aan bedrijven als locatie voor workshops, vergaderingen en brainstormmeetings.” Taylor voegt daaraan toe dat hij veel nieuwe inspiratie krijgt door de balans die hij voor zichzelf creëert tussen werk en privé. “Ik wil vooral ook meegeven dat het zo belangrijk is om werk voor jezelf te vinden of te creëren waar je passie voor hebt. Dat maakt het zoveel leuker, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.”

Workshop Taylor Trainingen (Foto: aangeleverd)
Het Inspiratie Pakhuis (Foto: aangeleverd)