Vincent Weller (links), mevrouw Brouwer, Piet van Driel, mevrouw Van Driel (Foto: Fred Rotgans)
Vincent Weller (links), mevrouw Brouwer, Piet van Driel, mevrouw Van Driel (Foto: Fred Rotgans)

Enorm van Driel viert 50-jarig jubileum werknemer

Algemeen

De inmiddels bijna 68-jarige Vincent Weller is deze week maar liefst 50 jaar in dienst bij doe-het-zelf zaak Enorm van Driel. Een bijzondere prestatie. “Ik was 17 toen ik solliciteerde,” vertelt de jubilaris, “en ik ben nooit meer weggegaan.”

Weller lijkt zelf minder onder de indruk van zijn halve eeuw in loondienst bij Van Driel dan de mensen om hem heen. “Het gaat vanzelf. Ik vind het werk zo leuk. De omgang met veel verschillende mensen, de veelzijdigheid, er gebeurt altijd van alles, aldus de werknemer. Wat hem het meest is bijgebleven in zijn 50 jaar bij Enorm van Driel weet Weller eigenlijk niet zo goed. “Ik heb hier zoveel meegemaakt. De naamswijziging, verhuizingen, ik was natuurlijk overal bij. Maar wat mij het meest is bijgebleven weet ik niet want ik vind elke dag even leuk.”

Bij Enorm van Driel zijn ze erg blij met Weller. “Het is heel fijn om iemand als Vincent in dienst te hebben. We kennen elkaar heel goed, hij weet precies hoe het hier werkt. En we zijn natuurlijk heel trots dat we dit jubileum met Vincent kunnen vieren, ” vertelt Piet van Driel, eigenaar van de onderneming.

Toekomst

In de toekomst wil Weller graag, ondanks het bereiken van de pensioenleeftijd, zo lang mogelijk bij Enorm van Driel blijven werken. “Als mijn vrouw én mijn gezondheid het toelaten wil ik graag nog een aantal jaren doorwerken.” Dit jaar deed de werknemer na 50 jaar voor het eerst een klein stapje terug. Na altijd vijf dagen in de week voor de doe-het-zelf zaak gewerkt te hebben, is hij dit jaar teruggegaan naar vier dagen per week werken. Maar helemaal stoppen met werken wil Weller voorlopig zeker nog niet. “Daarvoor vind ik het nog veel te leuk.”