Freni Kirioma en Johan Vanherle bij hun populaire compacte Led-wand. (Foto: Fred Rotgans)
Freni Kirioma en Johan Vanherle bij hun populaire compacte Led-wand. (Foto: Fred Rotgans)

StandAffairs gaat voor ‘wauw-effect’

Bijzonder product

Wanneer je als ondernemer op een vakbeurs of evenement staat, wil je daar natuurlijk de aandacht trekken van potentiële klanten. “Een beursstand is meer dan een wand, een statafel en twee krukken”, benadrukken Johan Vanherle en Freni Kirioma van het Almeerse bedrijf StandAffairs. “Je wilt als ondernemer een bepaald gevoel teweeg brengen bij potentiële klanten. Wij zorgen ervoor dat de beleving optimaal is en gooien er ook graag een verrassingselement in dat de aandacht trekt.”

StandAffairs maakt grafische ontwerpen en koppelt deze aan presentatie-, promotie- en beursmaterialen. “We ontzorgen klanten van A tot Z, van het eerste idee tot het ontwerp en de uitvoering”, vertelt Johan. “Wij zorgen voor optimale exposure. Van buitenreclame en signing, tot een complete beursstand of zelfs het ontwikkelen van een volledig nieuwe huisstijl.”

Compact product, met grote impact

Johan en Freni denken graag out-of-the-box. Door hun jarenlange ervaring in de evenementenbranche en de grafische vormgeving weten zij als geen ander wat wel en wat niet werkt. “Toen wij in juni 2023 ons bedrijf startten, waren we aanvankelijk gefocust op grote beursstands met alles er op en eraan. Maar soms hoeft iets niet per se heel groot te zijn, om veel exposure te bewerkstelligen”, vertelt Freni. “Zo zetten we steeds vaker onze mobiele Led-wand in. Dat is een doek in een frame met verlichting erachter. Zodra je dat aanzet, krijg je echt dat wauw-effect. Het is een compact product, maar met grote impact. Het maakt een bepaald gevoel los.” 

Een reis

Het opzetten van hun bedrijf is volgens Johan echt een reis geweest. “Sinds de oprichting hebben we onze missie al drie keer aangepast. Maar dat geeft niet, ook dat is ondernemen.” Lachend blikken de mannen terug op hoe hun samenwerking tot stand is gekomen. “We hebben elkaar ontmoet op zwangerschapsyoga, waar we allebei mee naar toe moesten van de moeders van onze zoons. We hadden meteen een goede klik. We waren bovendien allebei actief binnen de evenementenbranche. We  delen ook nog steeds onze passie voor motoren en wonen inmiddels allebei in Haven”. 

Krachten bundelen

Johan kwam als operationeel manager bij een Almeers bedrijf veel in aanraking met beurzen en evenementen, terwijl Freni als grafisch vormgever de nodige beurswanden heeft mogen ontwerpen. “In coronatijd lag deze branche natuurlijk volledig op zijn gat. Maar toen de pandemie ten einde was, merkten we dat de vraag naar grafische ontwerpen en beursmateriaal weer snel toenam.” Johan en Freni besloten de krachten te bundelen en in dat gat te springen. “We zijn vanuit huis begonnen, maar sinds 1 november hebben we  ons eigen kantoor in een verzamelpand aan de Kerkgracht in Almere Haven. We zitten hier heel erg fijn, maar we merken nu al dat we meer ruimte nodig hebben. Voor de opslag van materialen, maar ook voor het showen van onze producten. Want die komen toch het best tot hun recht als we ze daadwerkelijk kunnen laten zien.”

Modulair systeem

Naast de populaire compacte en mobiele Led-wand kan StandAffairs ook hele beurswanden en complete stands met dit systeem ontwerpen en bouwen. “Het is een mobiel en modulair systeem dat je aan elkaar kunt koppelen, kunt stapelen en ook weer kunt afbreken om te hergebruiken”, licht Johan toe. “Het grootste wandelement is 6 bij 3 meter en oneindig uit te breiden. De Led-wanden zijn ook leverbaar met een batterij waardoor je ze stand alone, dus zonder netstroom, kunt plaatsen.” StandAffairs zorgt dat wanden en stands ter plekke worden opgebouwd, compleet met alle benodigde faciliteiten. “En na afloop zorgen we dat alles ook weer netjes wordt afgebroken en opgeruimd. We slaan het desgevraagd zelfs op in ons magazijn.”

Lokale economie versterken

StandAffairs richt zich voornamelijk op klanten uit Almere, de zakelijke horeca en de motorbranche. “Gezien onze gezamenlijke passie vinden we het mooi om opdrachten te doen voor motor-gerelateerde bedrijven en evenementen, zoals de Ride4KiKa en motorbeurzen bijvoorbeeld”, vertelt Johan. “Verder richten we ons vooral op het lokale bedrijfsleven. Bizar genoeg is onze eerste en tevens grootste klant echter de gemeente Amsterdam. Graag zouden we ook zaken doen met onze eigen gemeente, maar daar hebben we vooralsnog geen voet aan de grond gekregen. Hoe mooi is het om de lokale economie te versterken? Laten we er met elkaar voor zorgen dat de Almeerse economie kan groeien!”

Meer informatie: www.standaffairs.nl

(Foto: Fred Rotgans)