Afbeelding
AlmereZaken

Loko IT - Innovatief zijn als MKB-bedrijf

Algemeen

Als je een MKB-ondernemer vraagt naar innovatie binnen zijn eigen branche dan krijg je meestal als antwoord dat hun leveranciers, de fabrikanten, daarvoor moeten zorgen. Zij hebben tenslotte een grote R&D-afdeling en daar zitten mensen die de hele dag als Willy Wortel aan de slag zijn. Als die leveranciers dan vervolgens hebben bedacht waar hun klanten in geïnteresseerd zouden kunnen zijn, gaan wij het verkopen…

Binnen Loko willen we zelf graag grip houden op onze toekomst. En wij willen dan ook niet volledig afhankelijk zijn of worden van grote leveranciers als Hewlett Packard, Microsoft, Cisco, etc. Maar hoe pak je dat nu aan als MKB-er met 36 medewerkers?
Mijn compagnon Egbert was in februari bij een Wake-Up sessie van Fountainheads uit Amersfoort geweest en was onder de indruk van de twee mannen die een stortvloed van veranderingen over hem en de zaal uitstortten. Dit soort sessies zijn bedoeld om de ogen te openen, te verwonderen en te verrassen. Dit bereikt men door in een sneltreinvaart een actueel overzicht te geven over uiteenlopende trends en bewegingen: waarom is innoveren belangrijk? wat zijn de trends? hoe pak je innovatie aan? Wat zijn de kansen van de open-source beweging? Wat is de toekomst van de deel-economie?
Iedereen krijgt een enorme inspiratie-boost, ervaart de dynamiek en energie van de sprekers en blijft met een enigszins prettig ongerust gevoel zitten. Het logische vervolg voor Egbert was een inspirerende dialoogsessie met tien andere ondernemers om samen te kijken naar waar de diverse bedrijven in 2020 staan. Een hele nieuwe kijk op dezelfde organisatie maar met een totaal ander business model.
Inmiddels de hoogste tijd om deze twee Fonteinhoofden op onze interne Infosessie een uur los te laten over de veranderingen in ICT. Binnen tien minuten waren alle Lokonezen enthousiast en werden ze meegenomen op een vlucht naar onze toekomst. Ook tijdens het aansluitende etentje raakte men er maar niet over uitgepraat. Vervolgens hebben we vijf medewerkers geselecteerd uit de zestien spontane aanmeldingen om het vervolg in te zetten. Vier ontbijtsessies buiten het bedrijf om samen met collega’s te brainstormen en te backcasten. Met backcasten verbind je jezelf met de toekomst en vanuit deze toekomst ga je terug redeneren naar het heden.
Inmiddels zitten we al in de fase dat de eerste nieuwe diensten en modellen worden gedeeld met onze trouwe fans en de eerste nieuwsgierige prospects.
Blijf nadenken over waar jouw (potentiële) fans op zit te wachten, dan maak jij het verschil en de deal!
Met innovatieve MKB groet,

Ferry Schrijnewerkers


06-54315247
Loko IT-specialisten, www.loko.nl