Almere on Stage wordt ook in 2024 één groot Beroepenfeest.
Almere on Stage wordt ook in 2024 één groot Beroepenfeest. (Foto: aangeleverd)

Almere on Stage wordt ook in 2024 één groot Beroepenfeest

Algemeen

Komend jaar wordt Almere On Stage voor de 15e keer georganiseerd. Op de vraag waarom het Beroepenfeest nog steeds zo’n grote aantrekkingskracht heeft op het Almeerse bedrijfsleven antwoorden projectleiders Sacha de Ruiter en Guany Wassenaar gezamenlijk: “Bedrijven zien dat deelname niet alleen leuk en leerzaam is voor de leerlingen, maar dat deelname ook essentieel is voor hun eigen zichtbaarheid, groei en ontwikkeling. Op korte en lange termijn.”

Tijdens Almere On Stage worden leerlingen van elf vmbo scholen aan de hand van een speciaal lespakket en een junior netwerktraining voorbereid op het Beroepenfeest (7 maart) en de Doe Dag (21 maart). Zo leren zij niet alleen hun eigen talenten kennen, maar ook verschillende beroepen die aansluiten op deze talenten. De Ruiter: “De beroepen worden via www.almereonstage.nl aan de leerlingen gepresenteerd en dit dwingt beroepsbeoefenaren ook om na te denken over hun eigen beroep. Wat maakt mijn beroep nou zo leuk en hoe breng ik dat over?”

Met deelname aan Almere On Stage hebben bedrijven en organisaties de mogelijkheid om zich rechtstreeks aan jongeren te presenteren en talent aan te trekken voor toekomstige stages en banen. “Almere On Stage biedt het Almeerse bedrijfsleven de gelegenheid om nu al kennis te maken met de medewerkers die we zo hard nodig hebben. Deelname versterkt dus niet alleen de positie van deze bedrijven als onderdeel van de lokale gemeenschap, maar ook als die van vooruitstrevende en betrokken werkgever”, aldus Wassenaar.

“Het biedt overigens ook een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere deelnemende bedrijven, organisaties en ondernemers. Komende 12 februari organiseren wij een informatiemiddag voor deelnemende en geïnteresseerde beroepsbeoefenaren. Maar aanmelden als deelnemer of sponsor kan nu natuurlijk al”, vult de Ruiter aan.

Ook geïnteresseerd in deelname aan Almere On Stage als beroepsbeoefenaar, sponsor of matchmaker? Neem dan contact op met Sacha de Ruiter en Guany Wassenaar via mail@almereonstage.nl of meld je direct aan via www.almereonstage.nl/aanmelden