Wethouder Maaike Veeningen en presentator Stefano Hennevelt tijdens de opening van het beroepenfeest (Foto: Almere Zaken)
Wethouder Maaike Veeningen en presentator Stefano Hennevelt tijdens de opening van het beroepenfeest (Foto: Almere Zaken)

Beroepenfeest Almere On Stage in volle gang

Algemeen

Vandaag om 13:00 uur gaf wethouder Maaike Veeningen het startsignaal voor de veertiende editie van het Beroepenfeest van Almere On Stage. Met een slag op de gong opende wethouder Veeningen het evenement waar vandaag ruim 1000 VMBO leerlingen de kans krijgen om kennis te maken met een aanbod van ongeveer 130 beroepen.

Almere On Stage helpt VMBO leerlingen bij het maken van een keuze voor een beroep en daarbij passende vervolgopleiding. Zeker in de huidige markt waarin vrijwel alle branches met personeelstekorten kampen een mooie kans voor ondernemers om hun werkveld te laten zien en de leerlingen kennis te laten maken met hun vakgebied.

Gemeente Almere

Imke Krijnsen adviseur openbare ruimte bij gemeente Almere vertelt waarom zij, samen met collega Rutger Ekhart aanwezig is op het beroepenfeest: “We willen de leerlingen graag al jong laten zien dat werken bij de gemeente echt heel leuk is. We merken dat veel, met name jongere, mensen denken dat het niet leuk is om bij de gemeente te werken, maar dat beeld klopt niet. Er zijn meerdere afdelingen van de gemeente aanwezig op het beroepenfeest, daarmee laten we ook zien hoe veelzijdig werken bij de gemeente is.”

Werkgeluk vinden

Ook Remco Breet van studentenuitzendbureau Recruit A Student is aanwezig op het beroepenfeest. Hij vertelt: “Wij hebben eigenlijk geen concrete verwachtingen hiervan. Als we de leerlingen iets kunnen bijbrengen over werkgeluk en het belang van werk doen dat je leuk vindt is het voor ons al geslaagd. We willen de leerlingen bijvoorbeeld graag iets leren over hoe je naar een gesprek gaat. Hoe je je dan kleed, dat je je AirPods uitdoet, dat soort dingen. Al onthouden ze maar één van die dingen dan hebben wij ons doel al bereikt.”

De beroepsbeoefenaars vormen een erehaag voor de leerlingen (Foto: Almere Zaken)
De opening van het beroepenfeest (Foto: Almere Zaken)