Afbeelding

Digitaal alternatief voor Beroepenfeest Almere On Stage

Algemeen

Ruim 1.000 leerlingen kunnen weer kennismaken met zoveel mogelijk verschillende beroepen tijdens de 13e editie van Almere On Stage. Ook dit jaar is besloten om in plaats van een live Beroepenfeest het digitale alternatief Digimatch in te zetten. Om voldoende ruimte te creëren voor beroepsbeoefenaren en leerlingen om matches tot stand te brengen, is de Doe Dag verplaatst naar woensdag 13 april 2022.

De leerlingen die deelnemen aan Almere On Stage staan nu, op 14-jarige leeftijd, voor een belangrijke keuze: wat wil ik worden als ik groot ben? “Ondanks de wens de Almeerse VMBO leerlingen dit jaar weer te kunnen ontvangen tijdens een live Beroepenfeest in Topsportcentrum Almere, laat de situatie omtrent corona dit helaas niet toe. Maar de extra ondersteuning die Almere On Stage biedt bij het maken van een profielkeuze is juist ontzettend belangrijk. Zeker nu de jongeren de afgelopen maanden door lock downs en maatregelen al zoveel hebben moeten missen”, aluds projectleiders Sacha de Ruiter en Guany Wassenaar. Zij hebben daarom in overleg met de decanen van de twaalfdeelnemende scholen en de gemeente Almere een afweging gemaakt tussen wat wenselijk, mogelijk en verantwoord is. 

In aangepaste vorm gaat Almere On Stage dus gewoon door. Op 3 maart stellen de leerlingen zich middels een korte motivatiebrief voor aan de deelnemende beroepsbeoefenaren. Beroepsbeoefenaren maken vervolgens een selectie van leerlingen die zij uitnodigen om tijdens de Doe Dag op 13 april te ervaren hoe leuk hun beroep is.

Online inloopspreekuren

Om alle vragen die er naar aanleiding van de inzet van Digimatch, deelname of het verplaatsen van de Doe Dag zijn, organiseert Almere On Stage drie online inloopspreekuren. Op 7 maart, 21 maart en 4 april kunnen deelnemende en geïnteresseerde beroepsbeoefenaren tussen 15:00 en 17:00 via Teams inloggen. Om de link te ontvangen die voor alle drie sessies geldig is, kan men mailen naar mail@almereonstage.nl of contact opnemen met Sacha de Ruiter (06 - 14996761) en Guany Wassenaar (06 - 54295845). 

Beroepsbeoefenaren die willen meedoen kunnen zich nog aanmelden. De leerlingen willen onder andere meer leren over de beroepen dierenarts, architect, nagelstyliste, kapper, piloot en bloembinder. Maar ook aan minder bekende beroepen wordt graag aandacht besteed. Aanmelden als beroepsbeoefenaar kan via www.almereonstage.nl.