Eerdere editie van het Almere On Stage beroepenfeest
Eerdere editie van het Almere On Stage beroepenfeest InterAxxie 2017 www.interaxxie.com

Help Almeerse VMBO leerling het bedrijfsleven te ontdekken

Algemeen

Dit jaar staat de veertiende editie van Almere On Stage op de kalender. Een project dat voor ruim 1.000 leerlingen van 12 Almeerse VMBO scholen de eerste kennismaking met het bedrijfsleven is. Maar ook een project dat inhoudelijk veel meer is dan alleen het Beroepenfeest op 23 maart en de Doe Dag op 6 april. De leerlingen doorlopen een speciaal lespakket waarin zij zich oriënteren op verschillende beroepen, een Junior Netwerktraining volgen en ook leren om te gaan met flexibiliteit en teleurstellingen, bijvoorbeeld als een beroep niet beschikbaar is op het Beroepenfeest, of al vol zit voor een Doe Dag.

Belang van matchmakers

Om zoveel mogelijk leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden zijn Guany Wassenaar en Sacha de Ruiter, projectleiders van Almere On Stage, op zoek naar een zeer belangrijke spil in het traject; matchmakers. Naast mentoren en decanen kunnen ook vrijwilligers die graag iets voor de werknemer van de toekomst willen betekenen aan de slag als matchmaker voor Almere On Stage. Onder leiding van hoofd matchmaker Patrick Fokker begeleiden de matchmakers van Almere On Stage alle deelnemende leerlingen tijdens het Beroepenfeest om het beroep te vinden dat aan al hun wensen voldoet. Maar ook om verder te kijken naar alternatieven, bijvoorbeeld wanneer juist hun droombaan niet deelneemt aan Almere On Stage.

Oproep aan iedereen

Naast de oproep voor meer matchmakers vragen projectleiders Wassenaar en De Ruiter ook iedereen die dat nog niet gedaan heeft zich op te geven als beroepsbeoefenaar. “Want het liefst laten we alle leerlingen kennis maken met het door hen gewenste droomberoep. Dus brandweermensen, dierenarts, sterrenwachters: we zien jouw aanmelding graag tegemoet!”, aldus De Ruiter. “En juist de branches waar nu grote personeelstekorten zijn, zoals bijvoorbeeld de horeca, roepen we op zich aan te melden. We begrijpen dat het door de tekorten nu ontzettend druk is, maar door deze leerlingen nú kennis te laten maken met jouw vakgebied kun je ze inspireren om in de toekomst in jouw sector te gaan werken.” vult Wassenaar aan.

Meer informatie over Almere On Stage en aanmelden als beroepsbeoefenaar, lokale sponsor of matchmaker kan via www.almereonstage.nl 

Hoofd matchmaker Patrick Fokker (Foto: aangeleverd)