Guany Wassenaar en Sacha de Ruiter, projectleiders van Almere On Stage. (Foto: aangeleverd)
Guany Wassenaar en Sacha de Ruiter, projectleiders van Almere On Stage. (Foto: aangeleverd)

Almere On Stage al 15 jaar belangrijke schakel

Interviews

Al 15 jaar belangrijke schakel tussen bedrijfsleven en onderwijs. Almere On Stage, het evenement waarbij Almeerse VMBO leerlingen kennismaken met het bedrijfsleven, viert komend jaar haar vijftiende verjaardag. Op 7 maart staat het Beroepenfeest op het programma en de Doe Dag staat gepland op 21 maart.

Inge Kirsten (hoofd Decanenkring Almere, decaan Buitenhout College) en Sabine Bosch (decaan Echnaton) haalden het concept 15 jaar geleden naar Almere. Nu zijn zij - samen met de decanen van Arte College, Baken Park, Baken Poort, Helen Parkhurst, De Meergronden, Montessori Lyceum Flevoland, OPDC Almere en het Taalcentrum - nog steeds actief betrokken bij deze 15e editie van het beroepenfeest.

Werknemers van de toekomst

Het belang van een project als Almere On Stage is na 15 jaar nog altijd onverminderd groot. Veel branches kampen met grote personeelstekorten. Guany Wassenaar en Sacha de Ruiter, projectleiders van Almere On Stage, roepen alle Almeerse ondernemers dan ook op gebruik te maken van deze kans om de werknemers van de toekomst te ontmoeten en scholieren te enthousiasmeren voor hun vakgebied.

“Voor bedrijven is het een mooie gelegenheid zichzelf te laten zien en hun vakgebied te presenteren. Regelmatig komt het voor dat leerlingen die een Doe Dag gevolgd hebben bij een bedrijf daar tijdens hun vervolgopleiding stage gaan lopen en na afronding van hun opleiding zelfs in dienst treden,” aldus Wassenaar die enthousiaste en betrokken professionals oproept om zich aan te melden. “Als deelnemend beroepsbeoefenaar investeer je tijd en aandacht in deze leerlingen, maar ook in de toekomst van je bedrijf, de sector en zelfs de stad.”

Wat is Almere On Stage?

Voor de leerlingen van tien Almeerse VMBO-scholen is Almere On Stage de eerste kennismaking met het bedrijfsleven. Met behulp van Almere On Stage ontdekken leerlingen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. En dat helpt ze bij het kiezen van een opleiding die echt bij ze past. “Als je 14 jaar bent en zó een belangrijke keuze moet maken, dan kun je daar best wat hulp bij gebruiken”, stelt De Ruiter. “Zeker als je je beseft hoeveel mooie en interessante beroepen er zijn.”

Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs

Samen met zo’n 60 mentoren en decanen zet Almere On Stage zich in voor deze leerlingen die zo meteen onze economie draaiende houden. Wassenaar en de Ruiter benadrukken hoe bijzonder het is dat het Almeerse bedrijfsleven het belang van Almere On Stage al (bijna) 15 jaar lang omarmen. Wassenaar en de Ruiter geven aan uit te kijken naar een extra feestelijk Beroepenfeest: “Want hoe mooi is het dat we door de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs al bijna 15.000 leerlingen hebben kunnen helpen op hun weg naar een droombaan?”

Meer informatie: www.almereonstage.nl

Sabine Bosch en Inge Kirsten haalden het concept 15 jaar geleden naar Almere en zijn nog steeds actief betrokken. (Foto: aangeleverd)