Ank Bijleveld (Foto: Almere DEZE WEEK)
Ank Bijleveld (Foto: Almere DEZE WEEK) ROBERT MIENSTRA

Aanwezigheid vrouwelijke experts in de media stagneert

Algemeen

ALMERE - Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op de radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws, stelt de organisatie van de ‘Vrouw in de Media’-award in de provincie Flevoland. Er zijn dit jaar vier vrouwen uit Almere genomineerd, waaronder interim burgemeester Ank Bijleveld.

In 2021 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam op 26,7 procent. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Tot en met 14 januari kan er op de genomineerden per provincie gestemd worden op vrouwindemedia.nl. De winnaressen komen vervolgens op de nominatielijst voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2022. 

Almeerse Genomineerden

Bij de voordracht werd door de jury gekeken naar deskundige vrouwen die regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2022. Vier in Almere werkzame vrouwen zijn daarvoor genomineerd. Waarnemend burgemeester Ank Bijleveld is de bekendste. Volgens de jury weet de waarnemend burgemeester van Almere zich staande te houden in pittige situaties, zoals de Floriade. Ook Angela Esajas is genomineerd. De voormalig presentatrice en actrice werd onder meer bekroond tot ‘Leraar van het Jaar’. Ook raadslid Aya Selman van de PvdA Almere is genomineerd. Zij is tevens verpleegster in het Flevoziekenhuis. Ze komt regelmatig in de lokale media vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid, met name voor vluchtelingen en de armere mensen. Tot slot is er ook een nominatie voor presentator, kok en auteur Nadia Zerouali.

Buiten Almere

Van buiten Almere zijn er nominaties voor vitaliteitscoach Annick Adriaansz, coördinator schuldpreventie Ellen Hoekstra uit Lelystad en directeur Marloes Huijsen van het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.