Afbeelding

Advocaat Khadija Bozia wint Vrouw in de Media Award 2021

Algemeen

Advocaat Khadija Bozia uit Lelystad ontvangt de Vrouw in de Media Award 2021 voor Flevoland. Zij is volgens 54 procent van de stemmers het best zichtbaar in de media, waarin ze het opnam voor slachtoffers van de toeslagenaffaire die zij behartigde. Rolstoelbasketballer Bo Kramer uit Almere eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Wethouder Froukje de Jonge uit Almere kreeg 13 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Winnares Khadija Bozia staat als advocaat zo’n 90 gedupeerden van de toeslagenaffaire bij. Ze kwam op het idee om hen een nieuw BSN-nummer te geven. Stemmers over haar: “Ze is standvastig en volhardend, een rots in de branding voor een ieder die dat nodig heeft, een integere advocaat met het hart op de juiste plek, een topadvocaat en sociaal zeer bewogen, die er met recht altijd is voor haar cliënten.” De vorige Vrouw in de Media Award Flevoland (2019) werd gewonnen door de Almeerse boswachter Amy Zeeman.

De tweede plaats was voor rolstoelbasketballer Bo Kramer uit Almere, winnares van de gouden medaille op de Paralympische Spelen in Tokyo en momenteel regerend Europees-, Wereld én Paralympische kampioen.

De nummer drie, de Almeerse wethouder Froukje de Jonge, komt op voor mensen die even extra steun nodig hebben. Of het nu gaat om daklozen, gedupeerden van het kinderopvangtoeslagschandaal, mensen met weinig kans op een baan of slachtoffers van huiselijk geweld. Voor die slachtoffers is zij ambassadeur, zowel namens de Blijfgroep voor traumabehandeling als namens de Soroptimisten Flevoland voor Orange the World. 

Regionale Vrouw in de Media Award

De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards; een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Op voordracht van journalisten en het publiek selecteerde een jury van journalisten en de vorige prijswinnaar vijf rolmodellen in de provincie Flevoland. Er kon tot en met donderdag 28 januari worden gestemd op www.vrouwindemedia.nl. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media. In totaal brachten 30.000 mensen hun stem uit.