Afbeelding

Genomineerden Vrouw in de Media Award 2021 Flevoland

Algemeen

Ieder jaar organiseren Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) de Vrouw in de Media Awards. Hiermee willen zij vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Naast de landelijke Vrouw in de Media Award is er ook een Vrouw in de Media Award per provincie. De genomineerden voor Flevoland zijn vandaag bekendgemaakt. 

Tot 20 december 2021 konden kandidaten voor de Vrouw in de Media Award 2021 Flevoland worden voorgedragen via Vrouwindemedia.nl.  Per provincie werd door een regionale jury een selectie van finalisten gemaakt. De jury voor Flevoland bestaat uit Shivani Boer (juryvoorzitter, eigenaar Miss Journalist), Amy Zeeman (boswachter in Almere en winnares Vrouw in de Media Award 2019 Flevoland), Najat El Hani (directeur Link Academy) en Cindy Keijzer (verslaggever Omroep Flevoland).

De genomineerden voor de Vrouw in de Media Award 2021 Flevoland zijn: Bo Kramer (paralympisch kampioen rolstoelbasketbal), Khadija Bozia (advocaat die zich inzet voor slachtoffers toeslagenaffaire), Froukje de Jonge (wethouder in Almere die opkomt voor mensen die even extra steun nodig hebben), Nasima el Bachiri-Ouamar (Almeerse ondernemer die vijf bedrijven runt en in 2019 werd uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar van Flevoland) en de Almeerse schrijfster lIlse Ruijters (winnaar van de MAX Zilveren Vleermuis thrillerprijs voor het beste boek). 

Tot 28 januari kan er op de genomineerden gestemd worden via vrouwindemedia.nl. Begin februari wordt de winnares bekend gemaakt en afhankelijk van de maatregelen wordt de award ook in die week uitgereikt. De winnares ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.