Nasima el Bachiri en Redouan Assakali. (Foto: Global People)
Nasima el Bachiri en Redouan Assakali. (Foto: Global People)

Nasima el Bachiri en Redouan Assakali in finale Global People Awards

Algemeen

Almeerders Nasima el Bachiri en Redouan Assakali staan zaterdag 6 november in de finale van de Global People Awards  (voorheen The Other Businessman). Een prestigieuze gala-avond om diversiteit te vieren en multiculturele rolmodellen in de spotlight te plaatsen. Nasima is finalist in de categorie Entrepreneur en Redouan in de categorie Rising Star. 

Global People vormt al 15 jaar de schakel tussen werkgevers en hoogopgeleid multicultureel talent. “We creëren kansen en openen deuren. We helpen organisaties aan een inclusief en sterk team en helpen multicultureel talent hun ambities waar te maken.” Global People streeft naar een werkgevend Nederland dat de diversiteit weerspiegelt van ons land. “Waarin ieders talent herkend wordt, iedereen zich welkom voelt en multi-etniciteit wordt gezien als een verrijking.”

Nasima el Bachiri

De 43-jarige Almeerse Nasima el Bachiri is dochter van Marokkaanse ouders en zelf moeder van vijf kinderen. Daarnaast runt zij ook nog eens meerdere bedrijven. Als klein meisje zag zij hoe haar vader als immigrant keihard werkte, maar weinig waardering kreeg. “Dit inspireerde mij als meisje om later ondernemer te worden”, vertelt Nasima in haar pitchtvideo op de site van de Global People Awards.  Zo richtte zij 21 jaar geleden haar eerste onderneming BFlex Cleaning op, een schoonmaakbedrijf dat landelijk inmiddels veel grote klanten heeft en meer dan 100 werknemers. Daarnaast is ze eigenaresse van bruidsboetiek La Novia Boutique en de Flevo Timmerfabriek en heeft zij dit jaar het bedrijf Boutique desk opgericht. In al haar bedrijven staat een aantal punten centraal: kansen geven, verbinden, inspireren en van elkaar leren. “Waar en echte wil is, is een prachtige weg en als je die volgt, kunnen dromen uitkomen.” In 2019 werd Nasima uitgeroepen tot Flevolandse Zakenvrouw van het jaar. 

Redouan Assakali

Redouan Assakali is 28 jaar, zoon van Marokkaanse ouders en geboren en getogen in Almere. In zijn pitchvideo vertelt hij dat hij op jongere leeftijd zijn vader verloor, wat voor hem een wake-up call was om het maximale uit het leven te halen. Redouan is afdelingsmanager Vers bij de Vomar supermarkt in Almere en wil zichzelf blijven ontwikkelen op weg naar Regiomanager of wellicht ondernemer in de supermarktbranche. Hij deelt zijn verhaal op scholen om jongeren te inspireren het maximale uit zichzelf te halen. Ook biedt hij huiswerkbegeleiding en werkgelegenheid en stagemogelijkheden aan voor jongeren binnen de supermarktbranche. Zijn boodschap voor iedereen: “Je bent de regisseur van je eigen leven dus maak er wat moois van.”

De finale is zaterdag in Huis ter Duin in Noordwijk. Stemmen kan via de website van Global People. Zie hieronder de pitches van de twee Almeerse finalisten: