Wethouder Froukje de Jonge en Lyla van der Kaaden (links) bij de opening van de expositie Women of Almere in de nieuwe bibliotheek. (Foto: Maria Abramkina)
Wethouder Froukje de Jonge en Lyla van der Kaaden (links) bij de opening van de expositie Women of Almere in de nieuwe bibliotheek. (Foto: Maria Abramkina)

Samenwerking bij Internationale Vrouwendag in WTC Almere

Algemeen

Organisaties, partners in de stad en Almeerse vrouwen zorgen samen voor de invulling van Internationale Vrouwendag in Almere. Het idee is om stil te staan bij de kracht van vrouwen, diversiteit te vieren en om goed met elkaar in gesprek te gaan. 

Op dinsdag 8 maart opent wethouder Froukje de Jonge een bijzondere middag in het WTC dankzij een samenwerking tussen de VBA, Flevolandse Zakenvrouwen, Soroptimisten Almere, Rabobank, de gemeente en Avanti Almere. Nog niet eerder gaven zo veel partijen samen invulling aan Internationale Vrouwendag in Almere. Wethouder Froukje de Jonge: “Alleen gelijke kansen en gelijke rechten zijn niet genoeg, omdat vrouwen dan mee mogen spelen in een samenleving met door mannen bedachte spelregels. Mijn stip op de horizon is een samenleving mede gevormd door vrouwelijke waarden en krachten.” 

Er is ook een panel waarin de Vrouw in de Media Award Flevoland-genomineerden bediscussiëren of vrouwen vaker ja moeten zeggen tegen een optreden op tv, radio of youtube of dat mannen vaker nee moeten zeggen. 

Tentoonstellingen in de stad

Naast de bijeenkomst om elkaar te ontmoeten is er ook een aantal tentoonstellingen te zien. In de tentoonstelling ‘Women of Almere’ van Lyla Carrillo Quan-van der Kaaden in de Nieuwe Bibliotheek zijn Almeerse vrouwen met verschillende herkomsten geportretteerd. En de expo ‘Bloemen van Almere’, te zien in Casa Casla, laat elf Almeerse vrouwen zien die normaal niet op de voorgrond treden, maar als stille kracht de stad drijvende houden. Lya Carrillo Quan-van der Kaaden is één van die vrouwen.