Visexpert Jan Koning bezocht de school Al Imam in Almere. (Foto: Goffe Struiksma i.o.v. Nederlands Visbureau)
Visexpert Jan Koning bezocht de school Al Imam in Almere. (Foto: Goffe Struiksma i.o.v. Nederlands Visbureau)

Kinderen enthousiast over ‘visboer’ in de klas

Algemeen

Visexperts bezochten afgelopen week meerdere basisscholen in het land om een gastles te verzorgen over het product vis en de vissector. De educatieve les werd afgesloten met een kleine proeverij, waar het merendeel van de kinderen gretig een vishapje verorberde.

Visdetaillisten investeren met gastlessen in hun ‘klantjes van de toekomst’ en bezoeken de jeugd in de klas. Na een informatieve film vertelden gastdocenten over de visserij, het werken in de vissector en over de verschillende vissoorten. Zij lieten kinderen meegebrachte vissen herkennen en vasthouden. Na het informatieve deel van de les bleek dat veel kinderen al regelmatig vis eten. Terwijl zalm, tonijn en garnalen bij veel kinderen favoriet zijn, wordt kibbeling en lekkerbek ook regelmatig aan dit lijstje toegevoegd.

Visexpert Jan Koning van Viscircus Gebr. Koning in Almere is enthousiast. De kinderen van school Al Imam in Almere gaven er blijk van al veelvuldig vis te eten en het verhaal achter de vissen heel interessant te vinden. “Op zoveel positieve reacties had ik niet durven rekenen. Fantastisch, leuk om te ervaren.”

School vol vis

Het schooljaar 2022-2023 staat voor het Nederlands Visbureau in het teken van een ‘school vol vis’. Het project is gericht op het laten verzorgen van gastlessen door visexperts uit de sector op basisscholen, buurthuizen of anderszins om de jonge consumenten (tussen 8 en 14 jaar) te bereiken. Doel van dit jeugdproject, gesteund door het Europees Fonds voor Maritieme Zaken, is in het hele land kinderen te informeren en enthousiasmeren over de productgroep vis, schaal- en schelpdieren en het werken in de vissector.

Visdetaillisten die ook een uurtje willen investeren in deze groep consumenten voor de komende decennia kunnen dit laten weten aan het Nederlands Visbureau. Meer informatie: https://visbureau.nl