De hoge Skyrocket in het Storm Aquapark bij Leiden. (Foto: aangeleverd)
De hoge Skyrocket in het Storm Aquapark bij Leiden. (Foto: aangeleverd)

Plannen voor aquapark in Almere

Algemeen

Storm Aquapark heeft plannen voor een spectaculair waterpark in Almere. “We zijn op zoek naar een locatie voor ons derde en grootste waterpark in Nederland”, vertelt Pieter Alders van Storm Aquapark. 

Als Almeerder en ondernemer in de watersport vindt hij Almere uitermate geschikt voor een dergelijke attractie. “Met een nieuw waterpark willen wij een grote doelgroep bereiken en denken wij veel mensen blij te maken”, zegt Alders. “Gezien de ligging zouden we willen toewerken naar zo’n 50.000 individuele bezoekers per jaar en een baancapaciteit van 250 á 300 stormbaanbezoekers tegelijkertijd.” Daarmee zou dit het grootste park worden naast het huidige Storm Aquapark bij Leiden en Storm Aquapark bij Utrecht. “De verwachting is dat het ook publiek uit de omgeving zal trekken. Nu komen er al veel bezoekers uit Amsterdam naar Leiden of Utrecht. Die zouden we heel graag ook in Almere zien.”

Opblaasbare attributen

Het nieuw geopende Aquapark in recreatiegebied Vlietland bij Leiden is op dit moment het grootste waterpark in Nederland. Op een oppervlakte van 2500 vierkante meter liggen uitdagende klim-, klauter- en glij-attributen in het water, met verschillende niveaus. Ook zijn er watertrampolines en een water-volleybalcircuit.

Locatie

“Almere heeft water genoeg om een dergelijk park te realiseren en we denken ook zeker dat het in een behoefte zal voorzien”, stelt Alders. Er is inmiddels al een aantal gesprekken gevoerd met de gemeente, maar vooralsnog heeft Storm Aquapark  geen plek gevonden of gekregen. “Onze voorkeur gaat sterk uit naar het huidige Floriadeterrein, op de plek van het oude Haddock, en anders de Noorderplassen of eventueel Strandbad Duin. Al vraagt die laatste plek wel om flinke aanpassingen in verband met de wind en diepte.” 

Het park zou volgens Alders ook gecombineerd kunnen worden met een (eigen) jachthaven. “Hiervoor wordt door de gemeente een uitbater gezocht en wij zijn daar zeker voor te porren. Ook kan een ondernemer zich aanmelden die zich geroepen voelt. Storm kan dan alles leveren om tot een succesvol bedrijf te komen”, aldus Alders. “Met Storm Watersports hebben we het importeurschap voor de Benelux en delen van Europa voor toonaangevend Aquapark merk Aquaglide.”

De Almeerse watersportondernemer komt graag met partijen in contact om een mooie plek te vinden waar het waterpark kan worden gerund. Kijk voor meer informatie en beelden van de reeds bestaande waterparken op https://stormaquapark.nl