Adri Bax (Foto: Maarten Feenstra)
Adri Bax (Foto: Maarten Feenstra)

Adri Bax wil nu Floriade-schoenen veilen voor goed doel

Algemeen

Schoenenspecialist Adri Bax wil nog steeds iets ludieks doen met de speciale Floriade-schoenen die hij heeft laten maken voor oud-burgemeester Franc Weerwind. Hij overweegt de schoenen nu te gaan veilen voor een goed doel: Muziekids.

De ondernemer uit Haven had de bijzondere schoenen graag willen overhandigen aan oud-burgemeester Franc Weerwind, maar weet niet of de huidige minister voor Rechtsveiligheid nog behoefte heeft aan het schoeisel. Weerwind zou de schoenen dragen bij het bezoeken van landen die deel zouden nemen aan de Floriade. De kwestie had nogal wat voeten in de aarde. Een eerste paar schoenen werd door de Floriade in de ban de gedaan omdat oneigenlijk gebruik was het gemaakt van het logo. Oud-directeur Pieter Cloo tikte de ondernemer daarover op de vingers, tot ontzetting van veel Almeerders die de sympathieke actie juist geweldig vonden.
Al enige tijd heeft Bax een nieuw ontwerp van de Floriade-schoen, maar vanwege de coronapandemie is er nog geen gelegenheid geweest om de schoen aan Weerwind te overhandigen.

Muziekids

“Inmiddels is onze burgemeester vertrokken naar Den Haag om een ministersfunctie te vervullen”, schrijft Bax in een e-mail aan de gemeente. “Daarmee vervalt de functie en het effect van de schoen. Neemt niet weg dat de schoenen nog steeds voor hem beschikbaar zijn.”
Als Weerwind er prijs op stelt wil Bax de schoenen graag alsnog aan hem overhandigen, hij kan zich echter ook voorstellen dat de oud-burgemeester het mosterd na de maaltijd vindt. In dat geval zou hij de Floriade-schoenen graag gaan veilen, waarbij de opbrengst dan gaat naar de stichting Muziekids, waar Weerwind beschermheer van is. “Dan moet de heer Weerwind daar wel toestemming voor geven”, stelt Bax die in de brief aan de gemeente vraagt de oud-burgemeester hiervan op de hoogte te stellen.

Floriade sneakers

Adri Bax heeft inmiddels ook fleurige sneakers laten maken ter gelegenheid van de komende Floriade Expo. De gympen, gemaakt door Linkkens Art Sneakers, zijn gebaseerd op een klassiek bloemstilleven van een onbekende Nederlandse schilder. De Floriade 2022 Sneaker is exclusief te koop bij Bax Schoenen aan de Kerkgracht in Haven.

Bax ontving dit jaar de Bonifatiusspeld, de hoogste onderscheiding in Almere, vanwege zijn tomeloze inzet voor de stad Almere en in het bijzonder voor het centrum van Almere Haven.