Afbeelding
AlmereZaken

Indonesië ondertekent deelname aan Floriade

Algemeen

Indonesië heeft de deelname aan Floriade officieel ondertekend. Deze deelnemersondertekening voor Floriade vond afgelopen donderdag 4 maart plaats. Op de kavel van Indonesië tekenden mr. Mayerfas, ambassadeur van Indonesië, Annemarie Jorritsma, Commissaris-Generaal Floriade Expo 2022, Floriade-directeur Sven Stimac en burgemeester Franc Weerwind de officiële overeenkomst.

De Republiek Indonesië heeft als eerste land de officiële deelname voor Floriade Expo 2022 getekend. Op het, nog zompige, grote kavel van Indonesië kwam het gezelschap bijeen voor de plechtigheid. “Wij zijn blij als eerste deelnemer het contract te mogen ondertekenen”, zei de ambassadeur. “Indonesië deed ook al mee aan de Floriades van 2002 en 2012. Wij vinden in ons land biodiversiteit belangrijk. We gaan in ons paviljoen de Indonesische lokale wijsheid delen met andere landen. Indonesië zal naast het exploiteren van een groot paviljoen, ook een aantal culturele evenementen en een Nationale Dag verzorgen tijdens de tentoonstelling.”

Historie

Annemarie Jorritsma benadrukte de historische band en de vriendschap tussen Indonesië en Nederland. “We streven naar voortzetting van de goede samenwerking tussen onze landen met handelsmissies en kennisuitwisseling. We delen graag kennis en we leren graag bij. Nederland, de provincie en de stad Almere bereiden zich voor op uw komst”, aldus de Commissaris-Generaal Floriade Expo 2022. Sven Stimac prees de inzendingen van Indonesië bij eerdere Floriades, actief met een zeer rijk cultureel programma, handelsmissies en deelname. “Ik ben ervan overtuigd, dat ze dit zullen overtreffen”, aldus Stimac.

The Wonderful Archipelago

Met het thema “The Wonderful Archipelago” brengt het land de grote diversiteit aan natuur en cultuur op de meer dan 17.000 eilanden van Indonesië naar Floriade. Er wordt op de kavel onder andere gebouwd aan een traditioneel Indonesisch huis van duurzaam materiaal, een kas met typisch Indonesische planten en bomen en een speelveld met traditionele spellen om bezoekers samen plezier te laten beleven op Indonesische wijze. Indonesië heeft ook deelgenomen aan Floriade 2002 en 2012. Ambassadeur Mayerfas van Indonesië benadrukte: “Deze ervaring niet alleen diende om de relatie in elk aspect tussen Nederland en Indonesië te presenteren, maar ook om de ideeën en principes te promoten voor groen en duurzaamheid, want ook Indonesië is genoodzaakt om groen te leven voor een betere toekomst.”