Afbeelding
AlmereZaken

Kapper maakt statement en gaat open: ‘Het geld is op’

Redactie

Barbier Rogier Almere aan het Deventerpad is van plan om zaterdag 13 februari ondanks de lockdown de deuren te openen. “Van een kale kapper kan je niet plukken. Wij hebben nog steeds geen overheidssteun ontvangen en ons geld is op”, vertelt Donovan Ewaart van Barbier Rogier Almere.

Hij benadrukt dat hij er helemaal niet op uit is om dwars te liggen. “Ik zou willen dat het niet nodig was, ik zit ook niet te wachten op een boete. Maar wij hebben nog steeds niks gehoord over steun vanuit de overheid, terwijl de bodem van onze spaarpot in zicht komt. Dit kan zo niet langer doorgaan. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. De zorgen zijn groot, ook bij mijn personeel, mijn compagnons en natuurlijk bij heel veel andere ondernemers in ons land.”

Met het verlengen van de lockdown moeten de kappers, als niet-medisch contactberoep, nog tenminste tot en met dinsdag 2 maart hun deuren gesloten houden. De Almeerse kapper zegt berichten te krijgen van kappers elders in het land die al failliet zijn gegaan door de coronacrisis. “Dit had voorkomen kunnen worden als zij al steun hadden gekregen.”

Barbier Rogier Almere wil een statement maken richting de overheid en zegt daarom zaterdag 13 februari van 12.00 tot 16.00 uur - op afspraak - open te gaan. “Ik hoop hiermee te bereiken dat we eindelijk gehoord worden”, aldus Ewaart. “Ik zie geen andere uitweg meer. Het is nu of nooit meer open.”