Het team van Easyslim.nu Almere.
Het team van Easyslim.nu Almere. (Fred Rotgans)

Easyslim.nu al jaren landelijke succesformule voor snel afslanken

Eigen Zaken

Familie zet bedrijf van oprichtster Karin Hut voort

Easyslim.nu is al acht jaar lang een succesvol concept om simpel en snel af te slanken. Het van oorsprong Almeerse bedrijf groeide uit tot een franchiseformule met tientallen vestigingen in het land. In december 2022 overleed oprichtster Karin Hut. In deze moeilijke tijd besloot haar familie alles op alles te zetten om Easyslim.nu voort te zetten. “Dat was een hele uitdaging, maar inmiddels hebben we de draad weer opgepakt en loopt alles weer mooi door”, vertelt haar zoon Marein Hut.

Het apparaat werkt met pads die op het lichaam worden geplaatst. Door middel van ultrasound wordt vet uit de vetcel getrild. Tegelijkertijd worden de spieren getraind door middel van elektrostimulatie. Oprichtster Karin Hut was zelf jarenlang met haar gewicht bezig en had alles al geprobeerd, tot zij kennismaakte met dit apparaat. Ze besloot het te kopen en ontwikkelde haar eigen afslankformule. Haar concept sloeg enorm aan en de ruimte die ze huurde in een sportschool in Almere Buiten werd al snel te klein. Ze verhuisde naar een groter pand in Almere Stad en het bedrijf werd bovendien een franchiseformule met vestigingen door het land.

Huiselijke sfeer

Het huidige pand aan de Randstad 21-05 heeft vier behandelkamers, een royale ontvangstruimte en een sfeervol ingerichte ‘huiskamer’. “We wilden een laagdrempelige sfeer creëren, waarin klanten zich thuis en op hun gemak voelen”, vertelt Marein die binnen het bedrijf de marketing doet voor Easyslim.nu. “We doen nu met drie á vier mensen wat mijn moeder altijd in haar eentje heeft gedaan. Mijn vader heeft de taak van algemeen directeur op zich genomen. Best een opgave, want we hebben ook nog een boerderij in Zeewolde, waar veel werk te verrichten is. Daar houden mijn twee broers zich vooral mee bezig.”

‘Simpel, snel, slank’

Naast ruim twintig franchisevestigingen heeft Easyslim.nu vier eigen vestigingen: in Almere, Lelystad, Den Helder en Dieren. “Onze klanten zijn heel divers. Zowel mannen als vrouwen die vaak al van alles geprobeerd hebben om af te vallen”, zegt Marein. “Mensen die om wat voor reden dan ook niet actief kunnen sporten, maar ook mensen die ondanks sporten en een gezonde levensstijl toch vet blijven houden op plekken waar ze dat niet willen. Easyslim.nu kan helpen om  simpel en snel centimeters kwijt te raken.”

Centimeters verliezen

Chantal Mesken is studiomanager van de vestiging in Almere. “Als mensen voor de eerste keer bij ons komen, bespreken we eerst de wensen, doelen en mogelijkheden”, vertelt zij. “Daarna doen we een proefbehandeling. Gemiddeld verliezen mensen daarbij direct 15 centimeter. Daarna komen klanten over het algemeen wekelijks voor een behandeling tot het gewenste resultaat is bereikt.“

Wat zijn de effecten?

De behandeling is voor klanten ook even een moment van ontspanning. “Terwijl je lekker onder een dekentje ligt, met een kopje thee en een boekje, doet het apparaat zijn werk. Vet is definitief weg, de huid wordt strakker, cellulite wordt minder of verdwijnt, overmatig vocht wordt uit het lichaam verwijderd en de spieropbouw wordt bevorderd”, vertelt Chantal. “Omdat het apparaat de spieren traint stijgt de vetverbranding, ook in rust.” De meeste klanten komen na de behandelingen eens in de maand terug voor ‘onderhoud’, waardoor er geen sprake is van een terugval. “Dit in combinatie met een gezond voedingspatroon geeft zeer snelle en blijvende resultaten. Het is ontzettend mooi om te zien hoe blij en dankbaar mensen zijn na de behandelingen. Het geeft mensen zelfvertrouwen en dat werkt in alles door.”

Voedingsadviezen

Inmiddels heeft Easyslim.nu al duizenden klanten geholpen aan een slanker en strakker lijf. “De snelheid waarmee je afvalt, is ook afhankelijk van je eigen motivatie”, benadrukt Chantal. “Maar wij helpen daarbij natuurlijk met tips en adviezen. De een krijgt een voedingsschema op maat, de ander wil af en toe een shake en sommige mensen willen alleen de behandelingen met het apparaat. Het kan allemaal.”

Speciale editie van magazine

Easyslim.nu heeft ook een eigen kookboek met recepten voor lekkere en gezonde gerechten. “Wij delen ook tips en persoonlijke verhalen op Facebook en we hebben een eigen inspiratiemagazine”, vertelt Marein. “Deze maand verschijnt daarvan een speciale editie die helemaal is gewijd aan mijn moeder. Zij is immers de grondlegger van alles waar wij mee bezig zijn. In het magazine vertellen medewerkers, franchisenemers en klanten wat zij voor hen heeft betekend. Best emotioneel, maar wel een heel mooi eerbetoon.”

Voor diverse regio’s is Easyslim.nu nog op zoek naar kandidaten die de wens hebben als franchisenemer een eigen afslankstudio te starten binnen het concept van easyslim.nu. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jasmijn Bos: 06-53658603, jasmijn@easyslim.nu

Meer informatie: www.easyslim.nu

Chantal Mesken en Marein Hut.
Marein Hut en Chantal Mesken in een van de behandelkamers.