Het team van Meat Dennis (Foto: aangeleverd)
Het team van Meat Dennis (Foto: aangeleverd)

Eigen zaken: Meat Dennis

Eigen Zaken

Een hapje mee eten bij Dennis en zijn vrouw Iris Middel? Dat kan altijd en is iets wat vrienden en familie maar wat graag doen. Een etentje bij Dennis en Iris is namelijk altijd gezellig, goed verzorgd, uitgebreid en vooral ook heel lekker. Nadat steeds meer mensen zeiden ‘daar zouden jullie iets mee moeten doen’ begon het ondernemersduo zich af te vragen of ze daar inderdaad niet iets mee moesten gaan doen.

De liefde voor het koken, en specifiek de barbecue, heeft Dennis Middel altijd al gevoeld. Van kleins af aan hielp hij al mee in de keuken. De Indonesische keuken blijft voor Middel altijd de basis, mede omdat deze onlosmakelijk is verbonden met de barbecue. Van vier stenen met een rooster erop tot de meest luxe barbecues die je je maar kunt voorstellen, Dennis heeft er ervaring mee. Uiteindelijk heeft de ondernemer zich gespecialiseerd in het gebruik van de Kamado, misschien wel de meest veelzijdige barbecue die zo’n beetje alles aan kan wat je van een barbecue verwacht en die naast de mogelijkheid een hamburger te bakken in de vakantie ook een nieuwe levensstijl met zich meebrengt.

Koken op de oprit

Vanuit deze passie voor de barbecue is het ondernemersduo hun bedrijf Meat Dennis gestart. Vlak voor de corona pandemie begonnen zij, vanuit hun garage, met hun bedrijf. Alsof het starten van een eigen onderneming niet stressvol genoeg is begon de eerste lockdown slechts weken na het opstarten van hun bedrijf. De ondernemers bekeken het positief en hebben veel kansen in die tijd gegrepen om een stevige basis voor hun bedrijf te leggen. “We hebben in die periode veel tijd en aandacht besteed aan onze website, het creëren van de juiste look and feel, en we hebben mensen met ons kennis laten maken door vanaf onze oprit barbecue maaltijden te verkopen. De mensen konden deze bij ons afhalen, want dat mocht wel binnen de corona maatregelen. In eerste instantie kwamen er veel vrienden, kennissen en familie, maar die kring groeide al snel door naar mensen die we niet kennen.” 

Verhuizen naar de Gildemark

Sinds dat moment is er veel gebeurd, meer dan de ondernemers zich ooit voor konden stellen. “Als je een jaar geleden had gezegd dat we nu hier zouden staan, hadden we je nooit geloofd,” aldus Iris. Het werd al snel duidelijk dat de garage thuis te klein was voor hun snelgroeiende bedrijf. In april van dit jaar zijn de ondernemers dan ook verhuisd naar hun nieuwe bedrijfspand aan de Gildemark in Haven waar zij ruimte hebben voor zowel workshops, opslag als retail. “We zitten op een bijzondere locatie want de combinatie van wat wij doen mag niet overal. We hebben een deel van ons pand natuurlijk in gebruik voor opslag, maar we hebben ook een winkel en een grote ruimte voor het geven van workshops,” aldus Dennis. Daarnaast is er een ruime professionele keuken. In deze keuken worden workshops voorbereid, maar worden ook alle catering opdrachten die de ondernemers ontvangen voorbereid.  

Full experience

Dennis en Iris Middel onderscheiden zich van andere bedrijven in de branche op kwaliteit en service. Zowel tijdens workshops, als op evenementen waar ze catering verzorgen en in de winkel zijn kwaliteit en service het belangrijkste. De ondernemers streven ernaar een ‘full experience’ te bieden. Ze bieden niet alleen barbecues aan maar ook alle benodigde accessoires, kolen, barbecue kookboeken, vlees, lekkere wijnen voor erbij, alles wat je nodig hebt. Daarnaast kun je bij Meat Dennis barbecue workshops volgen die je de fijne kneepjes van het vak leren, bijvoorbeeld met een groep vrienden of als onderdeel van een bedrijfsuitje. Verder verzorgen de ondernemers catering voor (bedrijfs)feesten, trouwerijen, en elke andere gelegenheid waar een hapje en drankje gewenst zijn. De ondernemers werken met verschillende cateringconcepten om voor elke gelegenheid een passend pakket te bieden. Enkele signature dishes die niet mogen ontbreken zijn de ‘Burnt Ends van Iberico Buikspek’, de Cheeseburgersliders, de zogenaamde Moinkballs en de Saté Ajam.

Gunfactor

“We pakken veel kansen, maar er wordt ons ook heel veel gegund. In de nog korte tijd dat we nu ondernemen merken we echt dat Almeerse ondernemers elkaar heel erg steunen en het elkaar gunnen om te groeien,” aldus Iris Middel. Haar partner Dennis Middel vult aan: “We zijn lid geworden bij de businessclub van Almere City FC, daar ontmoeten we veel enthousiaste ondernemers en na een aantal succesvolle opdrachten voor de club verzorgen we nu ook standaard hamburgers op het terrein wanneer Almere City FC thuis speelt. Daar kunnen we natuurlijk in één klap heel veel mensen kennis met ons laten maken en doen wat we het liefste doen; lekkere dingen bereiden op de barbecue.” 

www.meatdennis.nl


(Foto: Raanan Cohen)
(Foto: Raanan Cohen)
(Foto: Raanan Cohen)