Nik Smit (Foto: aangeleverd)
Nik Smit (Foto: aangeleverd)

Trots

Column

Op 11 juni 2023 schreef Almere City FC geschiedenis – voor het eerst in de jonge bestaansgeschiedenis van onze polder hebben we een voetbalclub in de Eredivisie. Dat dit wat teweeg brengt voor de stad werd wel duidelijk in de uren en dagen erna! Een prachtig feest op de Esplanade, social media ontplofte, zelfs Almeerse radio DJ’s van Veronica huurden een vliegtuigje in om de club en de stad te feliciteren. In aanloop naar de finale had de VVV Brandstore Almere een ware run op de shirts - niet alleen die van Almere City FC maar ook de shirts met 036, Ally, en Almere erop. Het gaf ons een spannend gevoel – we zouden het dit keer echt wel eens kunnen flikken! En dat is gelukt.

Zelf heb ik de finale en de huldiging jammer genoeg niet kunnen meemaken vanwege een studiereis naar Manchester die we al een half jaar geleden op deze datum gepland hadden. Stomtoevallig werd daar op diezelfde maandag ook een voetbalclub gehuldigd. Manchester City FC had de Champions League gewonnen en werd grandioos binnengehaald in een dubbeldekker-cabrio-bus door de stad. Wat ik daar heb meegemaakt was net zo’n pure trots! De hele stad kleurde hemelsblauw van de fans, van moeders met baby’s tot ouderen op leeftijd – een gigantisch feest! Heerlijk om te weten dat we in Almere ook deze prachtige mijlpaal hebben neergezet en de stad rood/zwart hebben zien kleuren.

Maar die trots en blijdschap is niet het enige waarom ik blij ben met de prestatie van Almere City FC. Aan de ene kant levert het heel veel goede landelijke aandacht op voor de stad met prachtige artikelen in de kranten en online. Aan de andere kant verwacht ik dat het een positief effect zal hebben op de sportdeelname van met name de jeugd. Het hebben van een club in de Eredivisie gaat Flevolandse kinderen stimuleren zelf ook te voetballen. Sportplezier is belangrijk en het positieve effect op de mentale en fysieke gezondheid ook. Daardoor maken we de stad weer een stukje gezonder en vitaler. De promotie van ‘onze’ club zal ook het zakelijk netwerk in Almere verder stimuleren en het binnenlandse bezoek aan Almere komend seizoen aanjagen.

Kortom, Almere City FC, petje af en keep up the good work, want het betekent veel voor Almere!

Nik Smit
Directeur Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met ons op!
(036) 548 50 48 almere-citymarketing.nl