Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)
Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

Column

De pakkende slogan van Almere on Stage ; een organisatie die zich inzet om VMBO leerlingen een kijkje in de keuken te geven van verschillende vakgebieden.

Als Almeers uitzendbureau en arbeidsbemiddelaar hebben wij een belangrijke rol in het helpen van mensen om hun carrière op te bouwen en/of uit te breiden. Dit doen wij vanuit Recruit a Student met name voor de starters op de arbeidsmarkt. Naast het helpen van mensen om hun (nieuwe) baan te vinden, vinden wij het belangrijk een bredere sociaal maatschappelijke rol in te vullen. Ik zeg ‘wij’, want binnen Recruit a Student is iedereen wel betrokken bij een sociaal project.

Dit doen we al sinds de start van ons bestaan met bijvoorbeeld Almere on Stage, Jinc, maar ook door onze hechte samenwerking met opleidingsinstanties als ROC Flevoland en Hogeschool Windesheim. We informeren scholieren over onze baan (wat doe je nou eigenlijk voor werk op een uitzendbureau), maar dit doen we ook door carrièregesprekken te voeren met scholieren die niet goed weten wat ze willen na hun middelbare school. Of juist door het geven van gastcolleges waarin we studenten uitleggen hoe je goed CV maakt, hoe je je presenteert in een sollicitatiegesprek of juist hoe je een netwerk kan opbouwen, wat de zoektocht naar een baan of stage vergemakkelijkt.

Door deel te namen aan lokale sociale projecten, kan je als bedrijf een positieve impact hebben op de maatschappij en gelijk je eigen bedrijf versterken. Soms is het iets kleins, maar kan je als bedrijf meer impact hebben op de samenleving en maatschappij dan je soms denkt.

Draag jij als bedrijf al bij aan een lokaal maatschappelijk project? Wij weten dat organisaties als Jinc Flevoland en Almere on Stage altijd op zoek zijn naar bedrijven die willen vertellen over hun beroep en zo groepen te enthousiasmeren over hun vakgebied. En voor jou als bedrijf is er altijd ruimte om je netwerk op deze manier uit te breiden. Een win-win situatie voor alle partijen!

Remco Breet
Eigenaar Recruit a Student Almere