Chase tag
Chase tag Dave Hoogenboom

Urban Sports Business Games: Waar netwerken en tikkertje spelen samenkomen

Bedrijfsprofiel

Dit jaar staat, in het weekend van 1 en 2 juni, de Urban Sports Games (USG) alweer voor de derde keer op de agenda. Marco Lipsius, organisator van het evenement, heeft voor komende editie het programma verrijkt met een aantal nieuwe onderdelen. “Voorgaande jaren waren de Urban Sports Games een gelegenheid voor Almeerders om verschillende urban sporten te ontdekken. Dit jaar voegen we daar een aantal wedstrijden op topsportniveau aan toe, organiseren we een scholencompetitie en introduceren we op vrijdag 31 mei een business event voor ondernemers van binnen en buiten Almere.”

Urban Sports Games

Dit jaar bestaat het programma van de Urban Sports Games onder meer uit een internationaal BMX Flatland toernooi, het open NK Skimboarden, nationale voorrondes voor 3x3 basketball en een Flevolands urban dance competition. “Met deze en nog veel meer urban sporten en activiteiten zetten we Flevoland echt op de internationale kaart als de urban sport hotspot die we zijn,” aldus Lipsius. Naast mooie wedstrijden heeft de organisator ook een aantal mooie namen uit de verschillende sporten weten aan te trekken. Bijvoorbeeld viervoudig Europees Kampioen skimboarden Adrien Raza en wereldkampioen BMX Flatland Sietse van Berkel.

Ontdek jouw urban talent

Ook voor de jeugd is voldoende ruimte in het Urban Sports Games programma. Kinderen en jongeren kunnen tijdens het evenement gratis kennismaken met alle deelnemende urban sporten om te ontdekken welke sport het beste bij ze past en waar ze misschien wel meer mee willen doen. Hiervoor heeft Lipsius samenwerkingen gesloten met Flevolandse urban sport en cultuur organisaties.

Business event

Met het business event biedt Lipsius ondernemers een uniek samenkomen. “Eigenlijk is het gewoon een soort vrijdagmiddagborrel, maar dan met een bijzondere activiteit erbij.” Voor het business event heeft Lipsius een gevarieerd programma samen weten te stellen met als hoofdonderdeel het enige officiële Chase tag parcours van Nederland waarop onder leiding van Nederlands Kampioen Dave Hoogenboom een Chase tag competitie georganiseerd wordt. Bij Chase tag nemen de deelnemers het tegen elkaar op. Of als ‘jager’ met als doel de ander te tikken of als ‘evader’ om juist uit handen van de tikker te blijven. “Chase tag is een vrij onbekende sport. Het parcours ziet er misschien wat intimiderend uit maar de sport kan juist heel goed op elk niveau uitgeoefend worden. Aan het eind van de middag zullen we de eerste ‘business Chase tag kampioen Flevoland’ kronen, dat is een hele eer.”

Sporten en netwerken

Het programma van het business event bestaat uit meer dan alleen de Chase tag competitie. Ondernemers kunnen kennismaken met sporten zoals skimboarden en freestyle voetbal. Professioneel rope skipping atleet Tessa van de Mark zal deze dag aanwezig zijn om deelnemers de fijne kneepjes van het rope skipping bij te brengen. “Naast de sportieve uitdaging willen we natuurlijk ook een plek zijn waar ondernemers elkaar in ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en kunnen netwerken. Het event richt zich niet alleen op Almeerse ondernemers maar heet ook ondernemers uit de rest van Flevoland welkom. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen ondernemers elkaar ontmoeten en netwerken.” Om de middag compleet te maken zorgt een DJ voor de juiste sfeer.

Sponsorpakket

Deelname aan het USG business event is mogelijk in teams van vijf personen. Inbegrepen bij een sponsorpakket zijn:

  • Deelname voor vijf personen
  • Hapjes en drankjes tijdens het event
  • Een dranghekhoes met eigen logo ter promotie tijdens het event

“Een sponsorpakket kost 995 euro. De opbrengsten van het USG business event worden ingezet om de publieksdagen op 1 en 2 juni succesvol te kunnen uitvoeren,” aldus Lipsius.

Binnen het business event is ruimte voor 32 teams. Lipsius roept alle geïnteresseerde ondernemers op niet te lang te wachten met aanmelden want vol is echt vol.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van de Urban Sports Games, of door rechtstreeks contact op te nemen met organisator Marco Lipsius.

www.urbansportsgames.nl
marco@urbansportsgames.nl
06 25435911

BMX
3x3 basketball
Urban Sports Games logo