Marcel (links) en Robin Sluijter.
Marcel (links) en Robin Sluijter. (Foto: aangeleverd)

SenS Online Solutions vierde 15-jarig bestaan

Bedrijfsprofiel

Succesvol marketingbureau SenS Online Solutions uit Almere vierde afgelopen 25 november het 15-jarig jubileum bij de Harbour Club Oost in Amsterdam. Personeel en klanten klonken samen hun glazen om deze mijlpaal groots te vieren. Om dit toppunt van het bedrijf wat meer kennis te geven en achter de drijfveren te komen van de broers hebben we eigenaren Robin Sluijter en Marcel Sluijter wat vragen gesteld. Zie hier een blik op de toekomst en een kijkje in de geschiedenis van SenS Online Solutions.

Terugblik op succes, spanning en geluk

Wat beschouwen jullie als het meest gedenkwaardige moment in de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe?
“Er zijn echt zoveel dingen die voor ons gedenkwaardig en lovend zijn. Denk aan het winnen van prachtige awards. De diverse FD Gazellen die we in de wacht hebben gesleept, hoge noteringen in de FONK100- en 150 en niet te vergeten de bijzondere status van ‘Onderneming van het jaar 2022’ in Almere. Deze laatste is toch wel de hoogste onderscheiding binnen het Almeerse bedrijfsleven, dat zien we echt als een onderscheiding van- en voor het team vanuit het gehele netwerk”, zegt Marcel Sluijter trots. 

“Daarnaast is de snelheid waarmee we gegroeid zijn, zowel in klanten als in enthousiaste en gedreven medewerkers ons ook erg dierbaar. Het eerste moment dat je elkaar aankijkt en denkt goh, we moeten nu toch écht mensen gaan aannemen want we worden te groot. Ja, dat was wel echt een heel mooi moment”, vult Robin Sluijter aan. 

Van een zolderkamer naar een team van 50 medewerkers. Hoe zijn jullie erin geslaagd om SenS Online Solutions zo succesvol te laten groeien?

Marcel en Robin geven aan: “Mensen aannemen die net zo gedreven zijn als wijzelf, dat vonden we vanaf het eerste moment erg belangrijk. Je hoeft niet gelijk de beste te zijn, alles is te leren, als het er maar in zit. Vanaf moment 1 werken we met gedreven specialisten die de marketingdoelstellingen van de klant behandelen alsof het die van hun eigen onderneming is. Ieder teamlid is uniek en levert een unieke bijdrage aan een doel van een klant. Ik denk dat dat de grote kracht is van ons team in het kader van succes.”

Wat is volgens jullie het geheim van een goed functionerend team?

“Voor ons is het erg belangrijk dat iemand dezelfde drive heeft als wij. Dit begint al bij het sollicitatieproces. Waarbij we nooit kijken naar wat iemand allemaal kan, maar juist naar wat die persoon drijft en of diegene het ‘SenS DNA’ heeft. Verschil maken doen wij met een complementaire groep mensen met een passie en drive die past bij ons en bij wat onze klanten wensen”, vertelt Marcel.

Hoe voelt het om verschillende prestigieuze awards zoals de FD Gazellen- en de onderneming van het jaar in Almere te winnen? En hoe heeft dit de koers van het bedrijf beïnvloed?

“Awards winnen voelt uiteraard altijd goed, maar het is geen drijfveer van onze onderneming. Wij zijn van mening dat wanneer je successen voor klanten behaalt, dit doorwerkt op je als persoon en voor je bedrijf. Werkgeluk is voor ons de meest essentiële drijfveer en het mooie is dat we toch beloond worden in de vorm van awards”, aldus de broers.

Wat betekent de lokale erkenning van ‘Onderneming van het jaar 2022’ voor jullie en hoe zijn jullie betrokken bij de lokale gemeenschap?

“Tot een jaar of 5 geleden, hadden we gek genoeg nog maar weinig klanten uit de stad Almere. We hebben daarvoor nooit een lokale focus gehad. Sinds we dit hebben aangepast in onze online marketing en wel op lokaal zijn gaan focussen is onze lokale betrokkenheid enorm gegroeid, niet alleen zakelijk gezien, maar ook op het gebied van MVO. Zo proberen we veel terug te doen voor de stad waar we zo prettig ons bedrijf voeren. Uiteindelijk heeft dit er mede voor gezorgd, dat we onderneming van het jaar 2022 zijn geworden”, vertelt Marcel.

Hoe zijn jullie omgegaan met veranderingen en welke uitdagingen vonden jullie het meest lastig?

Robin vertelt: “De marketingindustrie verandert continu. Iedere specialist duikt dagelijks in de wereld van trends en ontwikkelingen, we proberen alles tenminste één stap voor te zijn. Niet altijd makkelijk, maar wel essentieel. Zo kunnen we onze klanten zo spoedig mogelijk laten profiteren van alles wat hun bedrijf naar een hoger level kan tillen. Daarnaast is de snelle groei van het team best wel een uitdaging geweest, waar je ineens gaat nadenken over herstructurering en dat de groep steeds groter wordt. Dat betekent ineens groter en serieuzer ondernemen dan ooit, dat was soms spannend, maar ook geweldig en daar zijn we ongelofelijk trots op.”

Als broers en founders, hoe navigeren jullie soepel door zowel de zakelijke- als persoonlijke aspecten van jullie relatie binnen het bedrijf?

Marcel vult aan: “Zakelijk en privé moet je gescheiden houden zeggen ze altijd, maar wij zijn van mening dat het helemaal niet hoeft als je als broers op een leuke en gepaste manier zaken en privé kan combineren. Voor ons werkt het gewoon goed, omdat we elkaar zo goed kennen.” 

Wat zouden jullie willen adviseren aan jonge ondernemers die net beginnen in de wereld van marketing of überhaupt in het ondernemerschap?

“Geld moet nooit de drijfveer zijn om te gaan ondernemen, zeker wanneer je het met een fantastisch team wil doen. Als je ergens een drive en passie voor hebt, dan komt het succes vanzelf op je pad en pas dan kan je er écht van genieten”, sluiten Robin en Marcel trots af.

SenS Online Solutions vierde het 15-jarig jubileum bij de Harbour Club Oost in Amsterdam.