(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Hafkamp Groenewegen Gerechtsdeurwaarders en Van Schendel en Partners gaan fuseren

Bedrijfsprofiel

Hafkamp Groenewegen Gerechtsdeurwaarders en Van Schendel en Partners gaan samen verder in Almere, vanuit een nieuw kantoor aan de Versterkerstraat 6. “Door te fuseren bundelen wij onze kennis en expertise”, vertellen Pepijn Bekenkamp en Mark Hafkamp. In Hilversum blijft Van Schendel en Partners onder de vertrouwde naam bestaan als nicekantoor  voor de advocatuur. “Maar wel onder de vleugels van de overkoepelende landelijke Hafkamp Groep.”

Van Schendel en Partners is al ruim 17 jaar  een gerenommeerd gerechtsdeurwaarderskantoor in Hilversum en sloeg per januari 2021 haar vleugels uit naar Almere. “Waar wij hier vooral heel snel in zijn gegroeid is de MKB-markt, van klein tot groot MKB. Almere is een echte ondernemersstad en vroeg of laat krijgen veel ondernemers te maken met rekeningen die niet worden voldaan. Of ze lopen tegen een juridisch probleem aan”, vertelt Bekenkamp.

Woningbouwcoöperaties

“Wij hebben onze beurt ruime ervaring met het voorkomen, beheersen en terugdringen van betalingsachterstanden bij woningbouwcoöperaties. Hafkamp  Groenewegen Gerechtsdeurwaarders bedient ruim 20 woningbouwcoöperaties en Van Schendel en Partners deed dat vanuit Almere nog niet”, aldus Hafkamp. “Wij werken daarbij op een sociaal verantwoorde manier. Iedere situatie is uniek en behandelen wij met respect. Er wordt altijd gestreefd naar oplossingen waar alle betrokkenen bij gebaat zijn. Kostenbewust en met een uitstekend resultaat.” 

Social Responsable Credit Management

Het kantoor is ook SRCM-gecertificeerd. “SRCM staat voor Social Responseble Credit Management. Dit betekent dat de klant-debiteur perspectief heeft op het oplossen van zijn schuldpositie en dat de schuldeiser zicht heeft op betaling van de openstaande vordering. Indien nodig verwijzen we mensen door naar schuldhulpverlening, budgetbegeleiding en dat soort zaken.” Een respectvolle aanpak van de schuldenproblematiek is  volgens Hafkamp cruciaal voor stabiele, duurzame relaties.

Maatschappelijke betrokkenheid

Van Schendel en Partners Almere heeft door de betrokkenheid bij de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) en Almere City FC in anderhalf jaar tijd een enorm netwerk opgebouwd. “Wij zijn dankbaar voor de hulp die wij hier lokaal hebben gehad en wij gaan ons netwerk en maatschappelijke betrokkenheid nu ook als Hafkamp Groep veel verder uitbouwen. Zo gaan we ook onze samenwerking met hogeschool Windeheim uitbreiden. De Hafkamp Groep is een erkend leerbedrijf en wij kunnen stageplekken aanbieden op onze verschillende vestigingen in het land.” Hafkamp Groenewegen Gerechtsdeurwaarders heeft naast het kantoor in Almere namelijk ook vestigingen in Venlo, Amsterdam en sinds kort ook in Dordrecht, plus het kantoor van Van Schendel en Partners in Hilversum dat specifiek is gericht op de advocatuur. 

Opleidingstak

Hafkamp Groenewegen Gerechtsdeurwaarders heeft ook een eigen opleidingstak waar klanten gebruik van kunnen maken. “Wij bieden een breed scala aan juridische- en credit-management gerelateerde opleidingen aan. Voor specifieke doelgroepen zoals de woningcorporaties of kredietverstrekkers verzorgen wij maatwerk.”

Online MKB-spreekuur

“Ondernemers zijn altijd welkom om binnen te stappen in onze nieuw kantoor aan de Versterkerstraat 6, op bedrijventerrein Gooisekant langs de A6. Maar we bieden ook een online spreekuur voor het MKB. Ondernemers kunnen dan direct met hun vragen bij onze deskundige juristen terecht. Middels een quickscan kunnen wij zaken toetsen op financieel en juridische haalbaarheid.” 

Van A tot Z 

Voor het kleinere MKB en groot MKB worden aantrekkelijke abonnementen geboden. “Ons aanbod begint met debiteurenbeheer, dat kan verder gaan met incasso en indien nodig eindigen met een gerechtsdeurwaarder. Daarnaast hebben wij een team van eigen juristen die onze cliënten bijstaan bij gerechtelijke procedures. Wij  hebben alles van A tot Z onder één dak, zonder dat daar externe partijen aan  te pas komen”, benadrukt Bekenkamp. Hafkamp: “Wij vullen alle kleuren van het creditmanagementpallet in, om het maar even mooi te zeggen. En dat is uniek in Almere.”