Taimen Boumans. (Foto: aangeleverd)
Taimen Boumans. (Foto: aangeleverd)

Uw data optimaal beveiligd in ons datacenter

Bedrijfsprofiel

NorthC datacenters is met tien datacenters verspreid over heel Nederland de grootste regionale datacenterdienstverlener. Het bedrijf is in Almere actief met een datacenter aan de Rondebeltweg. Wat draagt het datacenter eigenlijk bij aan de beveiliging van uw data? En welke vormen van beveiliging komen daarbij kijken?

Iedereen is altijd in beeld

“Alles binnen ons datacenter staat in het teken van security”, vertelt senior consultant Johan Bakker van NorthC. “Dat begint al voor binnenkomst in het datacenter, denk daarbij aan het hekwerk, intercom en camerabeveiliging. We weten altijd weten wie er binnen is en waar diegene zich bevindt. Dankzij geavanceerd (biometrisch) toegangsbeheer hebben onze bezoekers alleen toegang tot de ruimtes waar ze voor geautoriseerd zijn en is ongeoorloofde toegang dus onmogelijk.”

Uw servers krijgen het er niet warm of koud van

Niet alleen op het gebied van fysieke securitymaatregelen is NorthC actief. “We hebben ook diverse systemen in gebruik die zorgen voor optimaal klimaatbeheer”, vervolgt Bakker. “Dankzij deze maatregelen verzekeren we onze klanten van de optimale omstandigheden voor hun apparatuur en wordt het bijvoorbeeld nooit te warm of te koud in de datazalen. Hierdoor presteren de servers van onze klanten optimaal en helpen we door deze maatregelen de levensduur van apparatuur te maximaliseren. Een ander punt waarop we zo secure mogelijk opereren is de energievoorziening. Onze datacenters beschikken over robuuste noodstroomvoorzieningen en zijn daarmee altijd gegarandeerd van stroom. Ook als het energienet een tijdje niet kan leveren. Dankzij het feit dat we tien datacenters over heel Nederland hebben staan, is het ook mogelijk systemen geografisch gescheiden te laten draaien die vervolgens redundant op elkaar kunnen worden aangesloten via onze Region Connect Ring.

Partners zorgen voor optimale veiligheid

Voor de digitale beveiliging van hun apparatuur zijn klanten zelf verantwoordelijk. Toch kan NorthC daarbij van dienst zijn. “In ons partnernetwerk hebben wij diverse gespecialiseerde bedrijven die onze klanten kunnen helpen bij het optimaal digitaal beveiligen van hun IT”, laat de consultant weten. “Zo heeft onze partner Nomios naast dat ze ons hebben geholpen met onze Region Connect Ring, een pakket aan managed security services.”

Specialistische kennis helpt met ontlasten IT-teams

“Cyberaanvallen worden steeds geraffineerder”, vertelt Country Managing Director Taimen Boumans van Nomios. “Het aantal apparaten en de hoeveelheid data neemt nog steeds exponentieel toe en volgt steeds strengere regelgeving elkaar steeds sneller op. Dit wordt een steeds zwaardere last voor IT-teams binnen bedrijven. Het uitbesteden van IT-beveiliging aan een gespecialiseerd bedrijf is daarom een slimme strategie om cyberdreigingen beter te beheersen en je er tegen te beschermen.

De managed security services van Nomios bieden bedrijven, overheden en zorgorganisaties specialistische kennis in het verdedigen tegen geavanceerde cyberaanvallen, zorgen voor een volwassen veiligheidsniveau binnen organisaties en beperken het risico van insider threats.”

“Uiteindelijk draait alles om vertrouwen”, besluit Bakker. “Dat vertrouwen is voor ons het allerbelangrijkste. Wij zorgen er 24/7 samen met onze partners voor dat de data van onze klanten veilig is. Fysiek en digitaal.”

Tekst en beeld: NorthC

Johan Bakker. (Foto: aangeleverd)