Het kantoor aan de Versterkerstaat 3b in Almere. (Foto: aangeleverd)
Het kantoor aan de Versterkerstaat 3b in Almere. (Foto: aangeleverd)

Dura Vermeer 50 jaar lokale ondernemer in Flevoland

Bedrijfsprofiel

De eerste kantoorlocatie opende op industrieterrein de Vaart waar ook al snel een asfaltinstallatie werd neergezet (zie tekening). De installatie voorzag Almere, provinciale wegen en de A6 van vele tonnen asfalt. Ook werden er vele kilometers riool aangelegd in de nieuwe ontwikkelingen van de Flevopolder.

Dura Vermeer bestaat 166 jaar, waarvan we al 50 jaar aanwezig zijn in de Flevopolder. Het begon midden jaren zeventig toen Piet Vermeer een vestiging opende in Flevoland. Er stond veel te gebeuren op infragebied in de polder en daar wilde Piet wel een graantje van meepikken.


Asfaltinstallatie die op de Vaart werd neergezet. (Foto: aangeleverd) 


Na het kantoor op de Vaart werd in 2008 een kantoor aan de Achterwerf in Almere Haven betrokken. In deze jaren namen wij het asfaltonderhoud Almere en Zeewolde aan. Ook realiseerden we het eerste Windpark van de Provincie; Zuidlob (tegenwoordig Prinses Amaliapark).

We bleven ondernemen in de polder en groeiden uit ons jasje. In 2016 betrokken we het kantoor aan de Versterkerstaat 3b in Almere (zie foto). Hier hebben we tegenwoordig 60 werkplekken die in de coronatijd niet allemaal bezet zijn, maar het geeft aan dat Dura Vermeer geworteld is in Almere en de Flevopolder. Ook Dura Vermeer bouw Hengelo is zeer actief in het Almeerse en dat zal de aankomende jaren ook zo blijven. Zij zijn werkzaam in onder andere: Almere Poort, Nobelhorst en de Floriade.


Het kantoor aan de Versterkerstaat 3b in Almere. (Foto: aangeleverd) 

Flevo mentaliteit

De strategie van Dura Vermeer; duurzaamheid, digitalisering en innovatie passen goed in dit gebied. De eerste polderbewoners waren ondernemers, je moest samen met andere bewoners en ondernemers de polder van de grond af opbouwen. Dit merk je bij de huidige bewoners en ondernemers nog steeds, men gaat niet voor de makkelijkste oplossing, maar kijkt of het duurzamer, slimmer of innovatiever kan. Deze denkwijze past goed bij Dura Vermeer.

Duurzame en groene leefomgeving

Door meer terug te geven dan we van de omgeving vragen, kunnen we blijvend waarde toevoegen en een bijdrage leveren aan een gezondere, duurzame leefomgeving voor iedereen. Nu, en voor generaties in de toekomst. Met deze ambitie werken we ook aan mooie projecten in Almere. Zo hebben wij recentelijk op het Floriade-terrein in Almere een nieuwe brug opgeleverd die gemaakt is van hergebruikte brugonderdelen. Verder is CO2 besparing een belangrijk onderdeel bij de reconstructie- en onderhoudswerkzaamheden die wij voor de gemeente Almere uitvoeren aan wegen en paden. Zo passen we duurzame asfaltmengsels toe en rijden onze transportvrachtwagens op schone HVO brandstof.

Wij gaan ook voor een groenere en gezondere leefomgeving, door middel van duurzamer groenbeheer. Zo plaatsen we bijenhotels, vogeleilanden en passen we sinusmaaien toe. Dat betekent maaien in slingerende paden zodat de insecten er kunnen blijven voortbestaan.


Circulaire brug op het Floriade-terrein. (Foto: aangeleverd) 


Bij reconstructie van wegen worden duurzame asfaltmengsels toegepast. (Foto: aangeleverd)   

Trots

Wij zijn als team enorm trots op wat er de afgelopen jaren allemaal gerealiseerd is. Wij zien dat zowel bij de ondernemers als bij Dura Vermeer de drang om mooie projecten te realiseren nog niet is gestild. Als de situatie rondom het coronavirus het weer toe laat, zijn jullie van harte welkom op ons kantoor in Almere aan de Versterkerstraat 3b.

Marcel de Jong, bedrijfsleider regio Noord West, focusgebied Flevoland Utrecht.

Tel. 06-53599214
E-mail. Mj.d.jong@duravermeer.nl
Website: https://www.duravermeer.nl/

Afbeelding
Landbouwmachines van toen. (Foto: aangeleverd)
Op industrieterrein de Vaart werd al snel een asfaltinstallatie werd neergezet.
Circulaire brug op het Floriade-terrein. (Foto: aangeleverd)
Bij reconstructie van wegen worden duurzame asfaltmengsels toegepast. (Foto: aangeleverd)