Centrum Buiten (Foto: aangeleverd)
Centrum Buiten (Foto: aangeleverd)

Focus op totaalbeleving stadsdelen levert meer online bereik

Partnernieuws

De binnenstad van Almere bruist steeds meer! Belangrijk want zo floreren de ondernemers, profiteert de horeca, geniet de inwoner en trekken we meer studenten aan. Wij werken nauw samen met de ondernemersvereniging van de stadsdelen en ondersteunen hun bij de online/offline marketingcommunicatie en evenementen promotie.

Almere centrum is hét voorbeeld hoe je online een breder publiek aantrekt. Zij richten zich op de totaalbeleving, dus het aanbieden van een volledig dagje uit variërend van heerlijk uit eten gaan tot het bijwonen van een comedyshow en het shoppen van de laatste fashiontrends. Inspelen op de laatste social media videotrends was hierbij cruciaal. Net als een doordachte mix van informatieve en vermakelijke video’s. Je moet blijven experimenteren om relevant te blijven en inspelen op algoritmes van de online wereld is van belang. Dit resulteerde in een aanzienlijk groter bereik en betrokkenheid. In december 2023 heeft Almere Centrum organisch meer dan 400.000 mensen bereikt op de verschillende social media platforms. Het hoogste bereik sinds 2 jaar!

Deze ‘learnings’ zetten we in voor ander marketingprogramma’s voor de stadsdelen zoals Almere Haven of Almere Buiten. Voor Almere Buiten verzorgen we inmiddels ook de website en social communicatie. Zo versterken we de beleving bij de bezoekers, maar worden ondernemers ook ondersteund in hun commerciële activiteiten. Tot slot draagt het bij aan een positief imago voor alle centrums, wat Almere als gebied nog aantrekkelijker maakt.

Wil je meer weten of ook samenwerken? Neem dan contact met ons op.

Centrum Haven
Centrum Stad