Demi Potemans en wethouder Maaike Veeningen plaatsten de tegel (Foto: Studio Rotgans)
Demi Potemans en wethouder Maaike Veeningen plaatsten de tegel (Foto: Studio Rotgans) AAJ P

Tegel tegen zinloos geweld op Grote Markt

Algemeen

Wethouder Maaike Veeningen heeft samen met Demi Potemans, finaliste Miss Diversity, een tegel tegen zinloos geweld onthuld op de Grote Markt. Op de tegel is een lieveheersbeestje te zien.

De tegel heeft een plekje gekregen op het plein in de stad, recht voor de deur van de Rabobank. De tegel is een idee van de voorheen Almeerse Demi Potemans die daarvoor een burgerinitiatief startte. Tegenwoordig woont de finaliste van Miss Diversity 2024 in Lelystad. Ze is daarnaast met haar 23 jaar ook een jonge ambassadeur van Zinloos Geweld Nederland.
Samen met de wethouder onthulde ze daarom de tegel. “Veiligheid en ruimte voor diversiteit vinden wij belangrijk en dit soort burgerinitiatieven steunen wij daarom van harte”, zei wethouder Veeningen.

Stadhuisplein

Almere had al een tegel op het Stadhuisplein, maar die was ondertussen aan vernieuwing toe. De tweede tegel op de Grote Markt heeft een symbolische waarde. Het plein is het uitgaanshart van de stad. Veiligheid in de openbare ruimte en tijdens het uitgaan, blijft (helaas) een actueel thema.