Hedwiges Maduro tekende maandag zijn contract. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Hedwiges Maduro tekende maandag zijn contract. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Hedwiges Maduro hoofdtrainer Almere City FC

Algemeen

Almere City FC heeft in de persoon van Hedwiges Maduro haar nieuwe hoofdtrainer binnen. Daarmee haalt het een oude bekende én rasechte Almeerder terug bij de club. Eerder was Maduro aan de club verbonden als hoofdtrainer van de onder-21 en als assistent-trainer bij het eerste elftal. 

“Als geboren Almeerder betekenen Almere City FC en de stad Almere veel voor mij”, zegt Maduro in een eerste reactie. “Ik ben daarom ook blij om terug te keren naar de club waar ik mijn trainerscarrière ben begonnen. Almere City FC heeft enorm veel potentie om door te groeien en ik ga er alles aan doen om de komende jaren daar bij te helpen. Het voelt voor mij weer als thuis komen.” 

Maduro begon bij O21

In 2020 begon Maduro als hoofdtrainer bij Almere City FC O21. In seizoen 2021/22 leidde hij dat elftal naar de landstitel na een zinderende finale tegen Feyenoord in Rotterdam. Halverwege het opvolgende seizoen maakte de oud-international een interne overstap naar het eerste elftal. Hier fungeerde hij als assistent-trainer in de staf van Alex Pastoor met de insteek om onder de vleugels van de ervaren Pastoor klaargestoomd te worden voor het hoofdtrainerschap. Afgelopen zomer - na de historische promotie naar de Eredivisie - vertrok Maduro echter naar Ajax om zijn loopbaan aldaar te vervolgen. Nu keert de 39-jarige Maduro alsnog terug bij de club uit zijn thuisstad om als hoofdtrainer leiding te geven aan staf en selectie.

‘Uitstekende trainer, fijn mens’

Algemeen directeur John Bes: “Wij kennen Hedwiges als een uitstekende trainer en hadden al met elkaar een route uitgestippeld die zou leiden naar het hoofdtrainerschap in het komende seizoen. Hoewel het jaartje Ajax geen onderdeel was van dat plan denken wij dat de ervaring die hij daar heeft opgedaan hem nog geschikter heeft maakt om leiding te geven aan onze talentvolle selectie en staf. Dat Hedwiges daarnaast ook nog Almeerder en een fijn mens is maakt de match alleen maar mooier.” 

‘Past bij de club’

Technisch manager Johan Hansma: “Bij de aanstelling van de nieuwe trainer hebben wij aandachtig gekeken naar het voortzetten van de blauwdruk die Almere City FC de afgelopen seizoenen zo succesvol heeft gemaakt. Uiteraard past Hedwiges vanwege zijn eerdere betrokkenheid bij onze club uitstekend binnen dit plaatje. Hij heeft eerder succesvol samengewerkt met de rest van de staf en nu ook een jaar ervaring opgedaan buiten de deur. Wij zijn verheugd deze samenwerking nu officieel te maken.”